Дивний теракт у Запоріжжі: терористи не мали на меті вбивство людей

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 28.07.2010 21:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10950

Губернатор Запорізької області вважає, що організатори вибуху не ставили за мету вбити людей. За його даними, у храмі вибухнув вибуховий пристрій з потужністю, еквівалентною 500 г тротилу.

Про це голова Запорізької обласної державної адміністрації Борис Петров повідомив журналістам.

"Попередньо можна сказати, що це фугасний вибуховий пристрій, саморобний. Еквівалент тротилу близько 500 грам", - сказав він.

"Вибух стався у передньому правому кутку церкви. У цьому місці на лавці сиділа черниця Людмила", - додав Петров.

Губернатор зазначив, що великих руйнувань у будівлі храму немає. "Оскільки будівля стара, то вибуховою хвилею винесло усі віконні отвори. Припідняло дах - за рахунок цього і загасилася вибухова хвиля. Якби це була капітальна будівля - були б значно більші пошкодження", - сказав він.

"Можна передбачити, що метою тих, хто це зробив - убити людей - не було. Тому що жодного осколка виявлено не було. Там поруч багато відкритих поверхонь, у тому числі ікони - жодного осколка на них немає, тобто, це фугасний вибуховий пристрій", - підкреслив Петров.

Як повідомлялося, сьогодні, 28 липня, у Запоріжжі у Свято-Покровському храмі Української православної церкви Московського патріархату прогримів вибух. Дев’ять людей постраждало. Пізніше у лікарні померла одна з постраждалих - 80-річна черниця.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.