Теракт у Запоріжжі. Президент Янукович зажадав негайного розкриття злочину

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.07.2010 13:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10957

Сьогодні в Криму Президент України Віктор Янукович провів зустріч із керівниками правоохоронних органів з питання розслідування вибуху в Запоріжжі.

Участь у зустрічі взяли Голова СБУ Валерй Хорошковський, Генеральний прокурор Олександр Медведько, Міністром внутрішніх справ Анатолій Могильов, Глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін, повідомила прес-служба.

Президент вимагає від правоохоронців якнайшвидше відреагувати на виклик, кинутий українському суспільству бандитами. «Ми повинні негайно розкрити цей злочин. І що дуже важливо, і чого сьогодні очікує суспільство – дати відповідь, який мотив цього злочину, що бандити хотіли сказати цим вибухом», – зазначив Янукович.

Глава держави вимагає від правоохоронців для розкриття цього злочину «включити» всі можливості і відреагувати на ситуацію «як на окремий випадок». «Це дуже важливо», – підкреслив Янукович.

Під час зустрічі Міністр внутрішніх справ наголосив, що трагічний випадок, що відбувся у Запоріжжі, викликає особливу тривогу у керівництва МВС. Він повідомив, що на місце події для розкриття цього злочину направлені групи кращих фахівців Міністерства, і поставлене Президентом завдання – у найкоротші терміни розкрити цей злочин – буде виконано. «У нас напрацьована певна оперативна інформація... Всі сили МВС направлені на розкриття цього злочину», – запевнив Могильов.

Голова СБУ назвав подію у Запоріжжі неординарною. «Ми вважаємо, що нам потрібно спільно з МВС, Генпрокуратурою докласти максимум зусиль для якнайшвидшого розкриття цього злочину», – сказав В. Хорошковський. За його словами, зараз відпрацьовуються всі робочі версії, а також події, які могли передувати здійсненню цього злочину. Перевіряється коло осіб, які можуть бути до нього причетні. «Я впевнений, що у ті терміни, які вказав Президент, цей злочин буде розкрито», – зазначив голова СБУ.

У свою чергу Генеральний прокурор висловив упевненість, що цей злочин буде розкрито протягом тижня. Він повідомив, що стосовно вибуху в Запоріжжі порушено кримінальну справу за фактом умисного вбивства, замаху на вбивство, умисного пошкодження чужого майна. Створено слідчо-оперативну групу, яка працює над розкриттям злочину. «Поставлене Президентом завдання ми обов’язково виконаємо», – сказав Медведько.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.