В Одеській області борються з насильством в сім'ях

Автор/джерело -  © ForUm



Дата публiкацiї - 3.10.2006 23:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1096

З початку поточного року на облік в міліції були поставлені 795 жителів Одеської області, які вчинили не менше одного разу фізичне насильство по відношенню до членів своїх сімей.

Про це сьогодні повідомила на засіданні колегії облдержадміністрації начальник кримінальної міліції у справах неповнолітніх Тетяна Семикоп.

Всього за насильство в сім'ї стоять на обліку в органах внутрішніх справ Одеської області понад 3,5 тис. осіб, причому третина з них – жінки. Крім того, за словами Семикоп, 4,8 тис. жителів області – алкоголіки, які провадять асоціальний спосіб життя. “Саме з таких сімей діти тікають на вулицю”, – вважає полковник міліції.

Співробітники міліції уже зібрали матеріали для передачі в суд на 48 осіб, вимагаючи позбавити їх батьківських прав, у 33 справах суди уже ухвалили рішення. Встановлено також 8 фактів розбещення неповнолітніх, по цих випадках порушено кримінальні справи.

Семикоп нарікає, що в “Одесі дотепер немає жодного центру реабілітації для дітей, потерпілих від насильства в сім'ї, а також центру медико-соціальної реабілітації неповнолітніх. Тим часом практично всі діти, яких ми бачимо на вулицях, потерпіли від насильства в сім'ї – як психологічного, так і фізичного. 90 відсотків з них – токсикомани, які перед реабілітацією потребують лікування”.

Сьогодні ми не в змозі надати їм повноцінну допомогу, зауважила Т.Семикоп. Але саме в період роботи над бюджетом наступного року ці факти повинні бути враховані.

Для вирішення проблеми малолітніх бродяг, що прибувають в Одесу з інших регіонів, можна надати статус транзитного Одеському притулку-розподільнику для неповнолітніх, чого співробітники міліції добиваються уже 4 роки, наголосила Семикоп.

Від “Аратти”: Одещина ніколи не вважалася територією, де населення не має змоги жити більш-менш заможно. Проте, варто б було аналітикам із МВС проаналізувати причини такої агресивності населення та неадекватної жорстокості. Чи не є це наслідком наповнення телеефіру зазначеної місцевості? Чи не є це наслідком близькості до регіону зони військового конфлікту на території сусідньої держави, а головне - використання цього фактору місцевою бюрократією, яка, здебільшого, посідає свої крісла ще із часів колишнього СРСР.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.