Тігіпко, про всяк випадок, розпочав опозиційну риторику

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 29.07.2010 15:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10960

Віце-прем’єр Сергій Тігіпко заявив, що не підпишеться під початковим проектом Податкового кодексу.

Про це він заявив в інтерв'ю "Фокусу".

"Податкове законодавство проходить через Кабмін, і будь-який член уряду має вміти приймати на себе частину відповідальності. У тому числі і я. Але те, що під початковим податковим кодексом я не підпишуся, - це однозначно", - сказав Тігіпко.

Відповідаючи на питання про те, чи будуть у другому варіанті проекту кодексу норми про посилення фіскального тиску, "які шокували підприємців", віце-прем'єр заявив: "Знаєте, я радий цьому шоку. Чомусь країну не турбувало, що ми, за оцінками Світового банку, були на 181-му місці зі 183 країн за складністю податкового адміністрування".

"Наші попередники навіть не намагалися щось змінювати - просиділи п'ять років, протираючи штани і розуміючи, що через податки країна втрачає інвесторів", - зазначив він.

"Без ініціативи бізнесу в систему адміністрування ми зміни вносити не будемо. Переробимо спрощену систему - вона повинна залишитися", - сказав Тігіпко.

"Але ми змінимо підходи до амортизаційної політики і переглянемо перелік сфер, де можна користуватися спрощеною системою. Думаю, виключимо оптову торгівлю, а операції з нерухомістю обмежимо певними обсягами", - розповів віце-прем'єр.

Також, за його словами, в уряді працюють над зменшенням переліку податків: "Хочемо звернутися до досвіду Грузії, де всього шість податків на місцевому та центральному рівнях. Але поки не можу сказати, які податки зникнуть".

Крім того, віце-прем'єр сказав: "Думаю, що скоро підхід до роботи податківців сильно зміниться. Якщо цього не трапиться, змін у складі уряду не виключаю".

Тігіпко знає про "сценарій" його відставки восени.

За словами Тігіпка, він знає про сценарій, що передбачає його відставку восени з попутним "навішуванням на нього всіх собак" за економічні провали уряду.

"Виключати я нічого не буду", - сказав він.

Водночас Тігіпко в черговий раз заявив, що самостійно йти з посади віце-прем'єра він не планує.

"Якщо завтра більшість в парламенті проголосує за мою відставку, то наступного разу у мене будуть сильніші позиції. Повісити, як ви кажете, всіх собак на мене буде складно. Вже пробували повісити проект нового податкового кодексу - не вийшло", - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.