Теракт у Запоріжжі. Свободівці припускають, що це провокація ФСБ РФ

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 29.07.2010 17:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10962

Голова Запорізької обласної організації ВО Свобода Віталій Подлобніков не виключає, що за вибухом Свято-Покровського храму стоїть Федеральна служба безпеки Росії.

"Я вважаю, що підірвати храм людей сподвигло те, що зараз відбувається в країні, в даному випадку - приїзд московського патріарха Гундяєва (патріарха Кіріла - ред.)", - заявив він Політраді.

"Він приїхав не з благими намірами, як це неодноразово повторював, а для того, щоб остаточно розсварити людей двох конфесій. На цьому ґрунті і з'явилися люди, готові до радикальних заходів", - розповів Подлобніков.

Він заявив, що у "Свободи" є дві версії того, хто міг підірвати храм. "Перша - це могла бути якась екстремістська група, і швидше за все, люди приїхали до Запоріжжя з іншого міста, оскільки в Запоріжжі подібних угрупувань немає, і взагалі, це дуже небезпечно", - заявив він.

"Друга версія - це провокація ФСБ. Цілком можливо, що це провокація ФСБ. Вони дуже вільно себе почувають в Україні, і можуть тут робити, що хочуть. Це була ретельно спланована акція, розписана по хвилинах, тому її готували дуже серйозні люди, а не група якихось підлітків", - вважає Подлобніков.

Як повідомлялося, Президент України Віктор Янукович провів зустріч із керівниками силових органів, під час якої доручив у найкоротші терміни розслідувати обставини вибуху в Запоріжжі. Силовики заявили, що злочин буде розкрито.

Як повідомлялося раніше, 28 липня, близько 16:40 в храмі на Малому ринку в Запоріжжі пролунав вибух. Вибухнув пакунок, що лежав біля дверей до храму. В результаті вибуху постраждало дев'ять чоловік, в лікарні на операційному столі померла 80-річна черниця Людмила.

Міністерство внутрішніх справ розглядає кілька версій вибуху у Свято-Покровському храмі Запоріжжя, серед яких і теракт.

Прокурор Запорізької області В'ячеслав Павлов заявив, що в храмі вибухнув саморобний вибуховий пристрій, виготовлений із металевої каструлі діаметром 18 сантиметрів. Він також не виключив, що храм могла підірвати психічно хвора людина.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.