Робили “В+В”, а вийшло “В-В”?

Автор/джерело -  © ForUm



Дата публiкацiї - 4.10.2006 09:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1097

Президент України Віктор Ющенко заявив про те, що Україна ніколи не повернеться до системи авторитаризму і гарантує продовження демократичних реформ в державі. Якщо так заявляє Глава держави - то реальна небезпека відкату у минуле реально існує.

Президент України Віктор Ющенко

“Я ставлю всю повноту належної мені влади і тверду політичну волю для того, щоб Україна і надалі жила повноцінним демократичним життям. В Україні ніколи не буде повернення до авторитаризму”, - заявив Ющенка на церемонії вручення щорічної премії “Квадрига” в Берліні.

“Як Президент я був і залишатимуся гарантом безповоротності демократичних реформ в моїй країні, утвердження громадянського суспільства і верховенства права і, безумовно, повноцінного здійснення європейських, євроатлантичних прагнень”, - наголосив глава української держави.

Він зазначив, що помаранчева революція “стала тільки початком”. “Проте її імпульс вже не подолати”, - сказав Ющенко.

Говорячи про премію “Квадрига”, Ющенко зазначив, що вона присвячена всім тим, хто “долає всі межі і дбає про цінності, об'єднувальні і консолідуючі”.

Ющенко зазначив, що Україна чекає від німецьких і “всіх європейських партнерів розуміння і прагне досягнутого європейського досвіду”.

Раніше повідомлялося, що Президент України Віктор Ющенко вважає, що вручена йому нагорода – премія "Квадрига" свідчить про повагу до українського народу, про підтримку його прагнень до свободи і демократії.

“Я сприймаю цю нагороду як прояв поваги до українського народу, а також підтримку його прагнення до свободи і демократії”, - заявив Ющенко на церемонії вручення премії в Берліні у вівторок.

Глава української держави наголосив, що те, що премія вручається щорічно в день возз'єднання Німеччини, є особливим символом, зазначивши, що 3 жовтня 1990 року назавжди залишиться особливим роком в історії.

“Падіння берлінської стіни, возз'єднання Німеччини дало поштовх до переосмислення масштабу місії в сучасній Європі”, - заявив Ющенко, додавши, що “своєю незалежністю і “помаранчевою революцією” Україна продовжує його (цього дня – ред.) демократичну суть і геополітичну логіку”.

Ющенко наголосив, що за ці роки з часу “помаранчевої революції” Україна “кардинально змінилася”. “Сьогодні це держава, де панує свобода слова, де панує демократія, де поступово розвивається відкрита і конкурентна економіка”, - наголосив Президент.

Від "Аратти": Відкинувши ритуальну частину спічу нашого Президента, не можна не помітити месиджу, який Ющенко надав європейським політикам: “українська демократія сьогодні у реальній небезпеці!” Це означає, що всі ритуальні заклинання українських політиканів щодо “незворотності” реформ та трансформаційних процесів були лише шумовою завісою, яка мала б приспати пильність світової громадськості. І те, що ми бачимо сьогодні, - є дійсно нічим іншим, ніж відкатом у совкове минуле, що можна наочно, у більш яскравій та гіпертрофованій формі спостерігати у Росії. Чи потрібно це нам, українцям? Одного разу, на референдумі, більшість вже сказала своє "НІ". Напевно нинішня правляча коаліція СРАКА цього не почула. Воно й зрозуміло чому. Тільки ж хіба ми із вами стадо, щоб за хворими поводирями йти до прірви?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.