Теракт у Запоріжжі. Міліція розшукує кароокого привида?

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 31.07.2010 11:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10976

30 липня складено фоторобот ще однієї людини, яка може бути причетна до вибуху. Примітно, що це молода жінка.

Про це пише газета "Сєгодня".

Як повідомляє видання, в орієнтуванні йдеться, що на вигляд їй 35 років, зріст 160-165 см, худорлявої статури, волосся пряме, середньої довжини темного кольору, очі карі. На ній була кольорова блузка, бежева спідниця, кольоровий шарф на голові.

За інформацію, яка допоможе знайти злочинця, МВС обіцяє нагороду в 200 тис. грн.

Як розповіли в міліції, фоторобот складений за свідченнями парафіян: "Це не означає, що винна саме вона. Просто її бачили в храмі незадовго до вибуху, а потім вона зникла. Ця жінка могла бачити, хто підклав вибухівку".

Тим часом, сторож церкви Леонід Міщенко розповів, що ніякої жінки, фоторобот якої показувала міліція, в церкві не бачив. Як і вибухівки під лавкою. Сторож зазначив, що бачив стару років 70-80-ти, яка прийшла з великою сумкою, сіла на лавочку і кілька разів заглядала у свою торбу. Потім вона кудись виходила, потім знову прийшла і знову вийшла, а потім відбувся вибух.

Як повідомлялося раніше, 30 липня міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов повідомив, що правоохоронці Запоріжжя затримали кілька людей, підозрюваних в організації вибуху у Свято-Покровському храмі.

Могильов не виключає, що вибух у Свято-Покровському храмі Запоріжжя міг бути здійснений за релігійними мотивами.

МВС заявило, що розглядає кілька версій вибуху в храмі, у тому числі теракт. Міліція перевірила всі храми Запоріжжя і оголосила винагороду за допомогу в затриманні винуватців вибуху.

28 липня близько 16:40 в Запоріжжі у Свято-Покровському храмі Української православної церкви Московського патріархату прогримів вибух. За словами служителів храму, вибухнув згорток, що лежав біля дверей до храму. В результаті вибуху постраждали дев'ять осіб. Пізніше в лікарні на операційному столі померла 80-річна черниця Людмила.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.