Табачник фільтрує ректорів ректорів перед виборами

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 31.07.2010 12:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10977

Міносвіти фільтрує ректорів напередодні місцевих виборів.

Ректор Донецького університету Володимир Шевченко

Про це заявила депутат від НУНС, член партії Єдиний центр Леся Оробець, коментуючи звільнення ректора Донецького університету Володимира Шевченка.

"Міністерство освіти і науки варто перейменувати на міністерство з вибивання коштів із ректорів і підготовки до місцевих виборів", - зазначила вона.

За словами депутата, "факти брутального тиску, яким піддаються керівники кращих вищих навчальних закладів України, є лише верхівкою айсбергу тотальної фільтрації кадрів вищої школи, що здійснюється напередодні осінньої виборчої кампанії", повідомляє прес-служба ЄЦ.

"Спочатку скандал навколо примушування в.о. ректора Вінницького національного технічного університету Мокіна до перерахування "благодійних" внесків на потреби міністерства", - сказала Оробець.

"Тепер протиправне звільнення ректора Донецького національного університету, Героя України Володимира Шевченка - без попередження, у розпал вступної кампанії, попри заперечення профспілки, трудового колективу і кадрової комісії міністерства", - зазначила вона.

На думку депутата, "єдиним поясненням таких дій міністра і його заступників є втручання політичного чинника в роботу освітнього відомства", йдеться у повідомленні.

"Керівництво Міносвіти відверто маніпулює службовими повноваженнями задля встановлення біля керма провідних ВНЗ осіб, політично й особисто лояльних до Дмитра Табачника", - наголосила Оробець.

Водночас, депутат висловила упевненість у тому, що найближчим часом Володимир Шевченко відновиться в посаді у судовому порядку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.