ГПУ відзвітувала, як бореться за зарплатню українців

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 2.08.2010 11:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10985

Упродовж першого півріччя 2010 року прокуратурою порушено 1,5 тис. кримінальних справ, пов’язаних з заборгованістю із виплати заробітної плати, з яких 83% (1,3 тис.) скеровано до суду.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

За документами реагування до відповідальності притягнуто 5,4 тис. посадовців, з яких 171 працівник органів державного контролю: громадянам виплачено понад 1 млрд. грн. заборгованості із заробітної плати, з яких 44 млн. грн. – у ході досудового слідства в кримінальних справах. Поновлено права 280 тис. громадян.

«Поширеними є факти безпідставної невиплати заробітної плати працівникам економічно активних підприємств. Їх керівники, за наявності коштів, замість виплати заробітної плати витрачають їх на інші цілі», - повідомили в Генпрокуратурі.

Також численними є порушення законів про оплату праці на підприємствах, що перебувають у стадії банкрутства, санації або ліквідації.

«Комісії місцевих державних адміністрацій з погашення заборгованості із заробітної плати практично бездіють. Їх вплив на керівників підприємств-боржників є мінімальним, участь у засіданнях ними ігнорується, рішення комісій не виконуються, розірвання контрактів з керівниками підприємств державної та комунальної власності не ініціюється», - йдеться в повідомленні Генпрокуратури

Як повідомлялося раніше, міністр праці і соціальної політики Василь Надрага відзначив невиконання місцевими властями доручення Кабінету Міністрів до липня скоротити на 30% заборгованість із заробітній платі.

За його словами, станом на 1 червня заборгованість із зарплати складала 1,887 млрд. гривень і до 1 липня повинна була скоротитися на 30% до 1,320 млрд. гривень, проте насправді вона склала 1,792 млрд. гривень, тобто скоротилася лише на 5 %.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.