Холодна війна-2. Росія активно будує сирійський Севастополь

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 2.08.2010 12:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10987

Пункт базування кораблів Військово-морського флоту РФ в порту Тартус (Сирія) зможе після 2012 року приймати важкі кораблі, в тому числі крейсери, і навіть авіаносці.

Про це повідомив головнокомандувач ВМФ РФ адмірал Володимир Висоцький. За його словами, "Тартус буде розвиватися спочатку як пункт базування, а потім і як база флоту". Перший етап розвитку та модернізації завершиться в 2012 році.

Висоцький уточнив, що модернізація припускає можливість базування в Тартусі важких кораблів. "Це забезпечення мінімально необхідних заходів, пов'язаних з базуванням важких кораблів - від крейсера і вище - до авіаносця", - сказав адмірал.

Пункт матеріально-технічного забезпечення ВМФ РФ в сирійському порту Тартус зараз є єдиною російською військовою базою в далекому зарубіжжі.

Угоду про базування об'єктів ВМФ СРСР було підписано з урядом Сирії в 1971 році. База в Тартусі створювалася для забезпечення дій флоту на Середземному морі, в першу чергу ремонту і постачання кораблів 5ої оперативної (Середземноморської) ескадри.

Після того, як у 1991 році Середземноморська ескадра припинила своє існування, здійснювалися лише разові походи кораблів ВМФ Росії на Середземне море. Зараз пункт матеріально-технічного забезпечення в Сирії складається з двох плавучих причалів, плавмайстерні (змінюється кожні шість місяців), сховищ, казарми і різних господарських об'єктів.

Як повідомлялося раніше, раніше керівник Центру військового прогнозування РФ Анатолій Циганок заявив, що військово-морська база в Тартусі вже готова для базування кораблів Чорноморського флоту. Раніше ЗМІ повідомляли, що Росія може розмістити свої військово-морські бази в Ємені (Сокотра), Лівія (Тріполі), В'єтнамі (Камрань).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.