Росія не надає Польщі матеріали розслідування Смоленської катастрофи

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 2.08.2010 19:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10991

Представник Польщі у Міждержавному авіаційному комітеті Едмунт Кліх заявляє про брак доступу до матеріалів розслідування Смоленської авіакатастрофи, яке веде МАК.

Як передає кореспондент УНІАН у Польщі, про це пише сьогодні польська Gazeta Wyborcza з посиланням на власні джерела.

За даними видання, Кліх нещодавно надіслав „гострий лист” до голови МАК Тетяни Анодіної, у якому „вимагає від росіян інформації у справі Смоленської катастрофи, повної відкритості та поваги засад міжнародної співпраці”.

„Росіяни не хочуть давати доступ до матеріалів”, - сказав виданню Кліх, який 29 липня вилетів до Москви.

Gazeta Wyborcza відзначає, що, згідно із Чиказькою конвенцією, на підставі якої відбувається співпраця росіян з поляками у розслідуванні авіакатастрофи, представник Польщі має мати доступ до всіх матеріалів.

За даними видання, російська сторона, зокрема, не надає дані про роботу контролерів аеродрому, його технічне оснащення та чинні у Росії процедури авіаруху.

Російський пілот та експерт Володимир Герасімов сказав газеті, що МАК причиною усіх досліджуваних авіакатастроф називав „помилку пілотів”.

Довідка. МАК в оприлюдненому у травні попередньому рапорті причин катастрофи літака Президента Польщі Леха Качинського опосередковано назвав винними пілотів, які наважилися посадити машину в умовах сильного туману.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.