Вчені знайшли найпростіший спосіб боротьби з целюлітом

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.08.2010 02:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10996

Німецькі вчені провели дослідження, в результаті якого ними був знайдений найбільш простий, ефективний і до того ж безкоштовний спосіб боротьби з целюлітом.

Естроген - найкращий спосіб боротьби з целюлітом

Виявляється, що дуже ефективно боротися з цією проблемою допомагають заняття сексом, повідомляє ТСН.ua.

Під час статевого акту організм жінки сильно розслаблюється і посилено починає виробляти гормон естроген. Цей гормон як раз і є найкращим способом боротьби з целюлітом.

Учені зазначають, що існуюють і інші відносно недорогі і загальнодоступні методи боротьби з целюлітом. Це, перш за все, регулярні заняття спортом (плавання, біг і т.д.) та дотримання певних дієт.

Втім, фахівці вважають, що найбільш ефективним буде поєднання всіх цих методів. Крім того, слід враховувати, що одне витікає з іншого: жінка, що стежить за своєю фігурою, яка підтримує спортивну форму, має значно більші шанси на активне сексуальне життя, ніж жінки, які змирилися з зайвою вагою і в'ялою мускулатурою.

Раніше британські дослідники встановили, що під час сексуальної близькості у кров викидаються: серотонін -гормон, що підвищує настрій та імуноглобулін А, що захищає нас від звичайної простуди і грипу.

Від “Аратти”: І вкотре зауважимо, що секс без взаємного почуття і без кохання, - лише задоволення фізіологічних потреб, до того ж такі стосунки часто спричиняють низку інших захворювань, що передаються статевим шляхом, і які шкодять набагтао більше ніж целюліт та поганий настрій або застуда. Тому терміни "здорове статеве життя" / "регулярний секс" повинні вживатися разом з терміном "взаємне кохання" і бути йому синонімом.

Целюліт – пухка, горбиста шкіра (“апельсинова шкірка”) в області дітородних органів, сідниць, стегон, іноді на внутрішніх сторонах рук і на литках, з’являється у зв’язку з порушеннями в підшкірній жировій клітковині.

Жирові клітини у жінок мають овальну форму, а волокна сполучної тканини розташовані паралельно один одному. При збільшенні обсягу жирових клітин вони легко продавлюються крізь волокна. Чоловіки практично ніколи не мають такої проблеми, тому що їх сполучна тканина нагадує панцирну сітку, а жирові клітини більш плоскі.

Косметичним недоліком целюліт став вважатися зовсім недавно. Жінки, зображені на полотнах художників Відродження, страждали целюлітом. У 50-60-і роки XX століття целюліт кокетливо іменувався “ямочками” і не вважався вадою у фігурі. І тільки наші сучасниці змушені боротися з “апельсинової кіркою” .

Появу целюліту пов’язують з гормональними проблемами, неправильним способом життя, генетичною схильністю. Але навіть худі і спортивні жінки і голлівудські актриси, які мають у своєму розпорядженні всілякі косметичні засоби, не в силах уникнути цієї проблеми: одні з них сором’язливо прикривають проблемні зони, інші – сміливо хизуються “ямочками” на певних місцях.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.