Агітки і життя. “Податкові канікули” - малому бізнесу: податки збільшують втричі

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 3.08.2010 12:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11003

Проектом Податкового кодексу, який сьогодні оприлюднив Кабмін, передбачається підвищення максимальної ставки податку для підприємців-фізичних осіб на спрощеній системі оподаткування з існуючих 200 гривень до 600 гривень.

Згідно з урядовим документом, місцеві органи влади зможуть встановлювати ставку податку в 200-600 гривень для ПП, які ведуть діяльність у сфері інформатизації, надають послуги доступу в Інтернет, ведуть діяльність у сфері права або у сфері бухгалтерського обліку та аудиту.

Також максимальну ставку податку можуть отримати підприємці, які займаються рекламною діяльністю, технічними випробуваннями, підбором персоналу або ведуть бізнес у сфері геології і геодезії.

Для інших видів діяльності Кабмін пропонує зберегти існуючі ставки податку в 20-200 гривень. Проте для таких видів ПП зменшується максимально допустимий річний обіг: з 500 000 до 300 000 грн.

У той же час, уряд пропонує значно скоротити список видів діяльності, які потрапляють під спрощену систему оподаткування. Серед таких: діяльність у сфері розваг, обмін іноземної валюти, виробництво та оптова торгівля підакцизними товарами, фінансове посередництво, роздрібна торгівля підакцизними товарами (крім пива) та багато інших.

Нагадаємо, раніше уряд підвищив втричі для фізосіб-підприємців на спрощеній системі оподаткування розмір обов’язкового платежу до Пенсійного фонду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.