Справа Гонгадзе. Замовники вбивства мають великі шанси уникнути покарання

Автор/джерело -  © Телекритика



Дата публiкацiї - 3.08.2010 13:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11005

Замовники вбивства Георгія Гонгадзе мають хороші шанси уникнути покарання, навіть не будучи названими, зазначила ТК адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

Нагадаємо, що нещодавно екс-співробітник Управління держохорони Микола Мельниченко заявив, що восени спливає строк давності у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, що може перешкодити притягненню замовників до відповідальності.

«За вбивство при обтяжуючих обставинах і чинний, так званий «старий» кримінальной кодекс (КК України 1960 року), передбачають покарання включно з довічним ув'язненням, а відтак лише суд може вирішити питання про звільнення від кримінальної відповідальності, конкретних осіб, якщо їх принаймні притягнуто в якості обвинувачених. Але щодо Олексія Пукача - давність не наступає 17 вересня 2010, бо принаймні впродовж 4 років він переховувався від суду, перебуваючи в розшуку. Отож, говорити про термін давності щодо Олексія Пукача ще рано», - зазначає Валентина Теличенко.

Що ж до замовників злочину, то їх досі не встановлено, а це, на думку адвоката, фактично означає, що вони мають дуже хороші шанси уникнути покарання, навіть не будучи названими.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.