Духовного наставника столичного мера звинуватили у створенні злочинної організації

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 4.08.2010 11:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11016

Пасторові Сандею Аделаджі пред’явлено ще одне звинувачення - «створення злочинної організації», за яке світить до 12 років в’язниці.

Про це повідомляє «Газета по-Киевски».

Як відзначає видання, раніше було відомо лише, що справи «Кінгз Кепітал» і ПП «Грант», за якими Аделаджу офіційно звинувачують у шахрайстві, об’єднали в одне провадження, а майно нігерійця заарештували, щоб забезпечити компенсації за цивільними позовами потерпілих. Проте вчора виданню стало відомо, що Аделаджу звинувачують за новою статтею, за яку передбачено від 5 до 12 років в’язниці. Правда, судити почнуть не раніше зими - дуже багато потерпілих хочуть ознайомитися з матеріалами справи.

«Аделаджа, крім шахрайства, тепер звинувачується за ст. 255 ч. 1 КК - «створення злочинної організації». Можливо, це сталося через мої численні звернення в МВС, Генпрокуратуру і навіть РНБО, де я наводив докази злочинної діяльності Сандея Аделаджі. Я писав, що є свідчення потерпілих, що вклали гроші в різні фірми, що настійно рекомендував їм особисто пастор з сцени церкви «Посольство Боже». Я вважаю, ця діяльність підпадає під визначення «злочинна організація», - сказав виданню адвокат Іван Боднарук, який представляє інтереси потерпілих в аферах, що провернули під дахом церкви «Посольство Боже».

Як повідомлялося раніше, 2 червня Печерський суд Києва дозволив головному слідчому управлінню МВС заарештувати банківські рахунки одного з основних підозрюваних в афері навколо групи компаній «Кінгз Кепітал».

В цілому, у справі проходять понад 10 осіб. Серед інших - старший пастор «Посольства благословенного царства Божого для всіх народів» Сандей Аделаджа.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.