Раздвоєння законотворчої думки Азарова: два проекти Податкового кодексу - один публічний, другий - Тігіпка

Автор/джерело -  © FINANCE.UA



Дата публiкацiї - 4.08.2010 13:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11020

Кабінет міністрів України розглядає два проекти Податкового кодексу України, повідомив журналістам віце-прем’єр Сергій Тігіпко в Києві.

За його словами, зараз існує варіант кодексу у виконанні Міністерства фінансів і Державної податкової адміністрації України, а також проект документа, який відпрацьовується робочою групою, до якої увійшли представники бізнес-середовища країни.

За його словами, Кабінет міністрів доки не приймав жодних рішень із жодного з варіантів кодексу.

"Через уряд жоден з кодексів не проходив, жодних рішень Кабмін не приймав. Те, що надруковане (у газеті "Урядовий кур'єр" - ред.), я вважаю, що там є ще багато позицій, які треба відкорееувати, зокрема, посилення адміністрування", - сказав віце-прем'єр.

При цьому він зазначив, що цей пункт також не прийнятний прем'єром Миколою Азаровим.

"Ми далі продовжуватимемо роботу, і я упевнений, що депутати приймуть хороший Податковий кодекс", - підсумував С.Тігіпко.

Як повідомлялося, у вівторок, 3 серпня, в газеті "Урядовий кур'єр" опубліковано проект Податкового кодексу для всенародного обговорення.

Парламент України прийняв за основу урядовий проект Податкового кодексу (№6509) ще в червні-2010. Проурядова коаліція у Верховній Раді планувала прийняти його в цілому до літніх парламентських канікул, проте, натрапивши на значну кількість зауважень до документа (зокрема з боку президента України), відклала реалізацію цього завдання на осінь.

Уряду доручено узагальнити результати всенародного обговорення проекту кодексу і до 5 вересня 2010 року подати їх до Верховної Ради.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.