Україна для людей. Попри агітаційні мантри урядовців, хліб починає дорожчати

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 5.08.2010 12:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11032

ВАТ Кременчуцький хлібокомбінат підвищив вартість соціального хліба, повідомила журналістам у четвер глава правління підприємства Галина Олійник.

За її словами, підвищення стосується тільки житньо-пшеничного хліба, вартість якого збільшилася на 11 коп. до 2,76 грн. за буханець.

"Раніше ми випускали житньо-пшеничний хліб Популярний, який робили з борошна другого сорту. Але через його дефіцит, ми почали випікати хліб з борошна першого сорту. Назвали його Бережанський. Це тимчасово, коли ми закупимо борошно другого сорту, повернемося до випуску хліба Популярний, - заявила Олійник.

Разом з тим, вона додала, що надалі уникнути підвищення вартості хліба не вдасться через зростання цін на борошно і газ.

Як повідомлялося раніше, перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв доручив Міністерству аграрної політики вжити заходів щодо недопущення росту роздрібних цін на хлібопродукцію.

"Закупівельні ціни на зернові вже підстрибнули, і слід вжити заходів щодо недопущення стрибка роздрібних цін на хліб і хлібопродукти протягом цього і наступного року", - сказав Клюєв.

Депутат Верховної Ради, член фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" Арсеній Яценюк закликав Кабінет Міністрів вжити заходів щодо продовольчої безпеки у зв'язку з несприятливими погодними умовами і стрибком світових цін на зерно.

Він побоюється, що у випадку, якщо уряд втратить контроль над ситуацією, суттєво подорожчає борошно, хліб і м'ясо-молочні продукти.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.