Януковича просять взяти на контроль розслідування крадіжки раритетів з Лвівського музею

Автор/джерело -  © ZAXID.NET



Дата публiкацiї - 5.08.2010 13:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11034

З музею вже зникло понад 40 унікальних рукописів та стародруків.

Президента України, прем'ра та Міністра внутрішніх справ закликали взяти під особистий контроль справу щодо зникнення з фондів Національного музею 40 безцінних раритетів: серед яких рукописи та стародруки, датовані ще XV століттям.

Про це вище керівництво держави просить голова Львівської обласної організації УНП, депутат Львівської облради Богдан Козак.

За словами політика, з усього видно, що працівники районного відділу міліції не надто поспішають з розкриттям цього злочину. І якщо у 2005 році мова йшла про п’ять зниклих книг, а у 2010 вже про 40, то можна припустити, що відчувши безкарність, зловмисники й надалі артефакт за артефактом розкрадатимуть українську культурну спадщину.

«Незважаючи на партійну приналежність, і Президент, і уряд мають захищати національні інтереси. У цьому випадку бездіяльність влади можна розцінювати, як сприяння діям зловмисників. Адже відсутність політичної волі у цьому питанні рік за роком завдає непоправної шкоди українським музейним фондам», - заявив Богдан Козак.

Він закликав перших осіб держави не залишатися осторонь цієї справи, бо вона є справою честі кожного громадянина України.

Як повідомляє прес-служба УНП, після детальної цьогорічної звірки у відділі стародруків та рукописів працівники Національного музею у Львові недорахувалися кількох десятків предметів. Працівники музею називають украдені речі безцінними. Експерти точно оцінити втрату не беруться, лише припускають, що йдеться про сотні тисяч, якщо не мільйони доларів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.