Президент Янукович повертається до столиці, аби моніторити пожежну безпеку

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.08.2010 16:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11039

У Криму під головуванням Президента України Віктора Януковича відбувається екстрене засідання Ради національної безпеки і оборони України.

На порядку денному – питання протидії загрозі пожеж в Україні, що виникла у зв’язку зі складними погодними умовами, повідомила прес-служба Президента.

Відкриваючи засідання, Глава держави наголосив, що сьогоднішня ситуація вимагає прийняття з боку влади найжорсткіших заходів щодо убезпечення країни від вогню. Він нагадав, що пожежі в Росії, які тривають останні 2 тижні, призвели до загибелі людей та завдали величезного удару економіці країни. Президент підкреслив, що уважно стежить за станом справ в Україні. «Останнім часом мене непокоїть ситуація у регіонах», – наголосив Янукович.

За словами Глави держави, вибіркова перевірка по регіонах, проведена протягом останніх двох днів, показала, що рішення уряду щодо заходів із убезпечення від пожеж не виконуються. Віктор Янукович відзначив, що перевірка засвідчила: можна спокійно заїхати у будь-який ліс, патрульні пости не виставлені, дороги не перекопані.

«У військових частинах ніхто не врахував рішення уряду. Там продовжують бойову підготовку, на яку йдуть солдати із цигарками, запальничками і таке інше», – сказав Президент.

Звертаючись до присутніх на засіданні Генерального прокурора України Олександра Медведька та Голови СБУ Валерія Хорошковського, Президент підкреслив, що хоче, щоб по кожному випадку пожеж було зібрано повну інформація, з’ясовано причини інцидентів.

Янукович нагадав, що останнім часом поодинокі випадки пожеж вже траплялися на Донеччині, Луганщині, Харківщині, у Криму. «Поки що у нас вистачає сил реагувати. Але ми з вами повинні приймати рішення і виконувати їх. Уряд своєчасно зреагував, а що стосується виконання (рішення Кабміну) – воно незадовільне», – констатував Президент.

На переконання Глави держави, сьогодні у контексті протидії виникненню пожеж слід залучити внутрішні війська, особовий склад військових частин, працівників МНС, закрити доступ у ліси, заборонити перебування там людей, проведення навчань тощо.

Янукович особливо підкреслив актуальність боротьби із загрозою пожежі, зважаючи на те, що країні потрібно зберегти врожай.

Звертаючись до присутніх, Президент сказав: «Я запросив вас, відкликав із відпусток, щоб ми роз’їхалися по місцях і виконали свою справу – кожен на своєму місці».

Глава держави також зазначив, що на свої робочі місця також мають бути викликані керівники районних державних адміністрацій. «Кожен несе персональну відповідальність за село, район, місто, область», – наголосив Президент. «Потрібно прийняти найжорсткіші заходи, необхідні для того, щоб ми не допустили пожеж і захистили країну», – заявив Віктор Янукович, додавши, що зважаючи на стан справ, він також їде до Києва, де буде цілодобово моніторити ситуацію.

Звертаючись до Прем’єр-міністра України М. Азарова, Глава держави також наголосив, що треба виділити усі необхідні кошти для убезпечення у нинішній складний погодний період боєприпасів, що зберігаються, зокрема на складах у м. Лозова Харківської області. У цьому контексті В.Янукович особливо наголосив на необхідності жорсткої охорони всіх небезпечних об’єктів – складів, нафтобаз тощо.

Глава держави, окрім того, висловився за доцільність звернення керівників місцевої влади через ЗМІ, листівки до людей у регіонах стосовно дотримання правил безпеки у нинішній спекотній період, зокрема, і щодо походів у ліси.

«Нам треба витримати два-три тижні, поки триматиметься така спека», – сказав Янукович, нагадавши, що далі синоптики обіцяють зниження температури.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.