Сьогодні вночі можна побачити унікальне явище: парад планет і метеоритний дощ

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 6.08.2010 10:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11047

Рідкісне явище можна побачити в п’ятницю ввечері, 6 серпня, на небі, якщо його не будуть закривати пелена диму та хмари - парад планет, коли на невеликій ділянці небозводу зберуться відразу три планети: Венера, Марс і Сатурн, до яких буде навідуватися також Меркурій.

Венеру, Марс і Сатурн в дні параду планет можна буде побачити в сузір'ї Діви, Меркурій буде ненадовго з'являтися на небі після заходу сонця у сусідньому сузір'ї Лева.

Починаючи з 12 серпня, до них почне приєднуватися зростаючий Місяць, і тоді ж досягне піку головне космічне шоу серпня - метеорний потік Персеїди, коли за годину з неба падатимуть сотні метеорів - падаючих зірок.

"Парадом планет називають ситуацію, коли кілька планет виявляються досить близько одна до одної з точки зору земного спостерігача. Кажуть, що вони" шикуються в одну лінію ", але це занадто, краще сказати:" по одну сторону від Сонця ", - сказав старший науковий співробітник Державного інституту імені Штернберга МГУ Володимир Сурдін.

Він зазначив, що у ЗМІ часто пов'язують ці події з якимись апокаліптичними подіями, проте подібні прогнози не мають під собою ніякого ґрунту.

"Можна не сумніватися, що ми ще не раз почуємо такі прогнози, що експлуатують основні інстинкти людини, на другому місці серед яких - страх", - сказав учений.

Як повідомлялося раніше, 29 січня жителі Землі змогли побачити найяскравіший і найбільший Місяць в цьому році. Цього ж дня також відбулося так зване протистояння планет - Сонце, Земля і Марс вишикувалися в одну лінію.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.