Лісові пожежі в Україні поки що вдається приборкувати

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 6.08.2010 11:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11048

За даними міністерства з надзвичайних ситуацій, лісову пожежу в Дніпропетровській області, де ситуація з пожежами найскладніша, станом на п’ятницю вдалося локалізувати і загрози населеним пунктам немає.

Як повідомляє МНС, станом на п’ятницю пожежа на території Новомосковського військового лісництва, де, вигоріло понад 300 гектарів лісу, наразі "під контролем".

У ліквідації пожежі беруть участь понад тисячу пожежників, лісників та військових та пожежна техніка з трьох сусідніх областей.

У Дніпропетровській області запроваджено авіаційне патрулювання лісових масивів.

Кореспондент УС Бі-Бі-Сі У Дніпропетровську Вадим Рижков каже, що пожежі в Новомосковському районі виникли ще в неділю і пожежники намагаються взяти їх під контроль впродовж майже тижня.

За словами нашого кореспондента, територія військового лісництва – це стрільбища та полігони, оточені сосновим лісом.

Вадим Рижков каже, що пожежникам вдається локалізувати вогонь, але сухий вітер розносить полум’я і пожежа й надалі поширюється.

Наш кореспондент каже, що в лісах наразі чергують військові.

Причинами виникнення пожежі, за його словами, називають необережне поводження з вогнем, а також не відкидають можливість того, що вогонь спалахнув в результаті військових навчань.

Як повідомив наш кореспондент, порушено карну справу і керівництво лісгоспу звинувачують у неадекватних протипожежних заходах та недбальстві. Водночас, керівник лісгоспу каже про недостатнє фінансування з бюджету.

Також повідомлялося про пожежу біля міста Павлоград у Дніпропетровській області, де горіло приблизно 60 гектарів лісу. За повідомленнями, ту пожежу ліквідовано.

Під Києвом "тліють" торф'яники

У Київській області, як повідомив голова обласної адміністрації, виявлено 6 випадків зайняття торф’яників, але відкритого вогню, за словами пана Присяжнюка, немає.

Торф’яники в чотирьох районах області намагаються загасити.

МНС також повідомляє про загрозу загорання на території Національного заповідника "Хортиця" у Запорізькій області. Там організоване цілодобове чергування.

Державний комітет лісового господарство хоче заборонити доступ громадськості до лісу через надзвичайну пожежну небезпеку.

У четвер на позачерговому засіданні РНБО Президент Янукович, який перервав свою відпустку і повертається до Києва, аби "моніторити" ситуацію, наказав посилено охороняти ліси та склади з боєприпасами під час спеки, щоби не допустити пожеж.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.