"Родовід" проведе "Весільник"

Автор/джерело -  © Київський міський центр сім’ї „Родинний дім”



Дата публiкацiї - 4.10.2006 16:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1105

Жовтень – родинний місяць. Оглядини, сватання, змовини, заручини, весілля. Саме в жовтні (до Покрови) мали закінчитися будівельні роботи, щоб до свята увійти під дах — покров: «Тоді Покрова покриє всіх у новій хаті покровом, і всі нечисті духи щезнуть, і весь рік буде спокійно», — так вважали на Київщині.

Недарма Київський міський центр сім’ї „Родинний дім” за підтримки Голови Київської державної адміністрації, Головного управління у справах сім’ї та молоді, Головного управління освіти і науки Київської міської державної адміністрації втретє на початку жовтня підсумовує результати Відкритого міського фестивалю традиційної культури родини „Родовід”.

Тема сім’ї є провідною в діяльності Центру, тому всі заходи спрямовані на покращення становища родини. В 2006 році Центр презентував результати діяльності та поглибив роботу за такими проектами: „Наша дитина”(підготовка до народження немовляти, всебічний розвиток дитини до 8 років), „Абетка подружжя” (підготовка молоді до створення сім’ї), „Школа свідомої родини” (встановлення гармонійних відносин у системі батьки-діти-вчителі), „Школа життя” (адаптація дітей, позбавлених батьківського опіки), фестиваль традиційної культури родини „Родовід” (вивчення та збереження сімейних цінностей, традицій), „Клуб сімейної культури”.

Фестиваль має на меті збереження та популяризація родинних традицій, а також підвищення ролі сім’ї в суспільстві, формування високодуховної нації.

У програмі заходу: представлення родин – переможців районних оглядів в номінаціях - «Дерево роду», «Легенда роду», «Традиції та захоплення нашої родини», «Сімейна страва». Працюватиме виставка мистецьких творів та сімейних реліквій найкращих родин м. Києва, експонуватимуться роботи народних майстрів з усієї України.

Своєю музикою та співом учасників і гостей фестивалю порадує ансамбль „Дай Боже”. Організатори Фестивалю обіцяють цікаві родинні історії опублікувати у виданні „Родовід”.

В якості почесних гостей на фінал заходу запрошені: Катерина Ющенко-Чумаченко, Міністр України з питань молоді і спорту Павленко Юрій, Київський міський голова Леонід Черновецький, начальник Головного управління у справах сім’ї та молоді Сергій Береженко та відомий музикант Олег Скрипка. З привітальним словом виступить настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці протоієрей Богдан Тимошенко.

Підсумковий етап фестивалю відбудеться 7 жовтня 2006 року о 12:00 за адресою: м. Київ, вул. Курська, 15 в Будинку дітей та юнацтва (Солом’янський район, їхати тр.17 від ст. м. «Університет» до зупинки «Курська»). Вхід для акредитованих представників ЗМІ вільний. Завершення акредитації о 17:00 06.10.2006 р.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.