Деградація влади. Серед голів сільрад з’явилися мультимільйонери, а що казати про нардепів?

Автор/джерело -  © Дзекало тижня



Дата публiкацiї - 6.08.2010 15:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11056

Найбільші суми хабарів вимагають в економічно розвинених областях України, а також в областях з високим рекреаційним потенціалом.

Про це заявив «Дзеркалу тижня» співробітник департаменту зв’язків з громадськістю МВС України Геннадій Карпюк.

«Географія хабарництва по-українськи має ту особливість, що більші суми «беруть» в економічно розвинених областях або у зонах рекреації (Донецька, Дніпропетровська, Харківська, Одеська області, Київський регіон, АР Крим, Карпати і Закарпаття)», — зазначив Карпюк.

При цьому він заявив, що найбільші хабарі отримують, зазвичай, посадовці та представники самоврядування, причетні до розподілу землі.

«Цікаво, що рейтинг найгучніших викритих хабарів 2009-го очолюють представники місцевого самоврядування та чиновники середньої ланки. Очолює цей список голова Коблевської сільради Березанського району Миколаївщини зі спробою отримати «у конверті» 8,5 мільйонів гривень. На другому місці — перший заступник міського голови м. Вишневого, що на Київщині, із 4,2 мільйони, і бронзовими «антипризерами» стали голова правління житлово-будівельного товариства індивідуальних забудовників «Аю-Даг» та один із членів правління, які хотіли збагатитися на 3,9 мільйонів гривень», — зазначив Карпюк.

За інформацією заступника начальника Департаменту по боротьбі з економічною злочинністю МВС України Юрія Дігтяра, в Україні серед голів селищних рад є навіть певна кількість мультимільйонерів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.