Азаров радить місцевим керманичам не займатися популізмом. Для того є перші особи

Автор/джерело -  © ЛІГАБізнесІнформ.



Дата публiкацiї - 4.10.2006 17:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1106

Місцева влада повинна сама відповідати за свої рішення, що стосуються розмірів тарифів на газ, електроенергію і комунальні послуги для населення.

Так на прохання журналістів перший віце-прем’єр-міністр, Міністр фінансів Микола Азаров прокоментував постанову уряду про відповідальність місцевої влади за рівень тарифів.

Азаров зауважив: “Якщо хтось на місцях хоче грати в популістські ігри і не бачить того, що ціна на газ за останні роки збільшилася в декілька разів, і не хоче приймати об’єктивну реальність, то хто за це повинен відповідати, скажіть?” При цьому він нагадав, що законодавство передбачає право місцевих органів влади встановлювати тарифи на місцевому рівні. “Ось місцеві органи влади повинні і встановлювати тарифи і говорити про їх обгрунтованість, працювати з населенням і передбачати необхідні кошти компенсації для незаможніх... Але займатися популізмом і кивати на уряд з усіх питань я б нікому не порадив”, - сказав Міністр фінансів.

З іншого боку, Азаров наголосив, що уряд зараз займається проблемою обгрунтованості тарифів, а також шукає можливості знизити собівартість їх складників. “Головне завдання - це зібрати весь газ, який розбазарили попередні уряди, інакше ж не скажеш, - всі 20 млрд. кубометрів зібрати в руках “Нафтогазу”, і весь цей газ направити населенню”, - сказав він. Другим завданням Азаров вважає визначення максимально вигідної для України ціни на російський газ. “Як тільки нам ця ціна стане ясною, стануть абсолютно очевидними і тарифи”, - зазначив він.

Нагадаємо, днями Кабінет Міністрів відклав затвердження постанови про зниження тарифів на житлово-комунальні послуги до остаточного з’ясування вартості імпортного газу у 2007 році. Рішення було ухвалене на засіданні уряду за пропозицією Прем’єра Віктора Януковича.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.