Росія у вогні. Кількість пожеж навколо Москви за добу потроїлася

Автор/джерело -  © Lenta.ru



Дата публiкацiї - 9.08.2010 11:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11061

Кількість вогнищ лісових пожеж в Московській області, за даними супутників NASA, за добу зросла в три рази з 9 до 28.

Всього на території Росії в неділю, 8 серпня, було зафіксовано 442 вогнища лісових пожеж. У суботу було виявлено 564 вогнища.

Супутникові дані є орієнтовними, оскільки на роботу датчиків впливає хмарність і задимлення.

Лідером за кількостю вогнищ лісових пожеж є Рязанська область, де зафіксовано 66 вогнищ. Услід йде Ханти-Мансійський автономний округ з 53 вогнищами. Московська область посідає третє місце.

У Свердловській області, регіональний центр якої вранці в понеділок заволокло димом, виявлено 25 вогнищ пожеж. Дані про вогнища пожеж оновлюються раз на добу.

Варто відзначити, що інформація з супутників NASA істотно відрізняється від даних МНС РФ. Так, в неділю рятувальники налічили 830 вогнищ пожеж, що на чверть перевищує супутникові дані.

Лісові пожежі тривають в Росії з кінця липня. В результаті спалахів було знищено декілька населених пунктів, загинули 52 людини. Дим від пожеж досяг найбільших російських міст, зокрема Москви і Санкт-Петербурга. За даними центру погоди "Фобос", столицю дим покине у вівторок, 10 серпня.

Раніше, в неділю, глава МНС Сергій Шойгу заявляв, що пожежі в Підмосков'ї будуть згашені тижня, максимум за 7 днів. За його словами, рятувальники проведуть "серйозну атаку" на спалахи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.