У вихідні проФФесійна влада знову розвеселила українців

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 9.08.2010 12:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11063

Прем’єр-міністр Микола Азаров під час урочистих заходів з нагоди 70-ліття утворення Чернівецької області проявив повне незнання історії своєї держави.

Зокрема, як повідомляє «КоммерсантЪ-Украина», урочистості проходили в Мармуровій залі Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича, куди прем’єр-міністр Микола Азаров увійшов у хорошому настрої.

«Зараз я буду майже як Брежнєв, якщо хто пам’ятає», - сказав він, розкриваючи текст привітання, в якому, зокрема, йшлося, що «утворенням Чернівецької області та її входженням до складу Української РСР завершилося формування території сучасної України».

«І такою вона залишиться навіки», - заявив пан Азаров.

Довідка: Чернівецька область у складі України (тоді УРСР) була утворена 7 серпня 1940 року після захоплення 30 червня того ж року Союзом РСР Бессарабії і Північної Буковини, що входили до цього до складу Румунії.

Територія Закарпатської області (утворена 1 січня 1946 року) увійшла до складу України (УРСР) 22 листопада 1945 року після ратифікації парламентом Чехословаччини договору з СРСР від 29 червня того ж року про передачу цих земель до складу Радянського Союзу.

Крим став частиною УРСР після передачі Кримській області з складу РРФСР в 1954 році. Цим актом остаточно оформилася територія сучасної України.


Втім, глибиною ерудиції прем'єра все не закінчилося. Справжню конкуренцію Азарову склала місцева влада.

Готуючись до візиту перших осіб держави, на об’їзній дорозі Чернівців, яку, як планувалося, мав відкрити особисто Віктор Янукович, встановили дорожній знак , на якому зробили помилку - латинськими літерами замість Chernivtsi написали Chernivivtsi.

Проте, українських телеглядачів позбавили цього неабиякого видовища. Відкриття дороги перенесли на інший час. За офіційною версією - через спеку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.