Я - не я, і хата - не моя. СБУ стверджує, що дівчат з Femen допитували привиди

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 10.08.2010 10:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11068

Співробітники СБУ не проводили профілактичні бесіди з активістками жіночого руху Femen.

Про це йдеться у відповіді СБУ на лист Femen з вимогою розібратися з фактами тиску на активісток особами, що представлялися СБУ.

"Працівниками Служби безпеки України не проводилися профілактичні бесіди з активістками жіночого руху "Femen" у вищих навчальних закладах...", - йдеться в листі СБУ.

За словами співробітників спецслужби, діяльність активістів регламентується чинним законодавством та внутрішніми статутами "і не припускає втручання в неї державних, правоохоронних і спеціальних органів без наявності на те потрібних визначених законом підстав".

На прохання активісток провести розслідування фактів тиску на Femen в СБУ відповіли:

"Проведеною перевіркою встановлено, що підрозділами Служби безпеки будь-яких заходів щодо лідера та активістів руху "Femen" не проводилося".

За словами співробітників СБУ, відповідні доручення від інших правоохоронних і державних органів також не видавалися.

Водночас у Femen вважають, що якщо співробітники СБУ і не брали участі у протизаконних діях, то вони повинні "виявити негідників, які прикриваються фальшивими посвідченнями".

"За нашими даними, аналогічні формальні відписки отримали всі жертви незаконних дій з боку СБУ, які наважилися піддати розголосу факти тиску. Фірмова тактика СБУ "я - не я, і хата - не моя" свідчить або про кругову поруку у лавах СБУ, або про наявність у відомстві групи співробітників, непідконтрольних голові СБУ Валерію Хорошковському", - вважають у "Femen".

"В обох випадках відкритим залишається питання про адекватність Служби безпеки України щодо покладених на неї обов'язків із захисту національної безпеки України та її громадян", - заявила лідер жіночого руху Анна Гуцол.

Як відомо, раніше активістки "Femen" заявляли, що люди, які представилися співробітниками СБУ, проводили з ними профілактичні бесіди.

Раніше про такі ж дії співробітників СБУ заявляв ректор Українського католицького університету Борис Гудзяк і журналіст газети "Комерсант-Україна" Артем Скоропадський.

На допит в СБУ викликали також блогера Олега Шинкаренка через пост з "погрозами на адресу президента Віктора Януковича".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.