Росія у вогні. Через пожежі кремлівське керівництво втрачає народну любов

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 10.08.2010 12:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11073

Російські соціологи зафіксували рекордне з початку року зниження рейтингів довіри до президента країни Дмітрія Медвєдєва і прем’єр-міністра Владіміра Путіна.

Про це повідомляє російська газета "Вєдомості".

За даними Фонду Громадська думка(ФОМ), в порівнянні з січнем, коли Медвєдєву довіряли 62% громадян, до 1 серпня їх залишилося тільки 52%. Так низько підтримка президента опускалася тільки в 2008 році, коли почалася глобальна економічна криза.

Рейтинг прем'єра, за даними ФОМ, теж показує мінімальний показник останніх років. Йому довіряють 61% опитаних, стільки ж, скільки в червні. Востаннє так низько підтримка Путіна опускалася в 2006 році. У січні нинішнього року прем'єру довіряли 69% опитаних росіян.

Дослідження ВЦВГД свідчать про ту ж тенденцію: рейтинг довіри до Медвєдєва впав з 44 до 39%, а до Путіна - з 53 до 47%. За даними Левада-центру, кількість осіб, які довіряють президентові, знизилася тільки з 39 до 38%, а тих, що довіряють прем'єру, - з 48 до 44%.

На думку більшості аналітиків, через аномальну спеку і непереконливі дії влади з ліквідації пожеж рейтинг правлячого тандему впаде ще нижче.

Водночас, в Єдіной Росіі вважають, що обвалу рейтингів перших осіб та партії не буде, оскільки люди в критичній ситуації згуртуються навколо неї, зазначають "Вєдомості".

Нагадаємо, на початку серпня повідомлялося, що кількість росіян, які називають президента РФ Дмітрія Медвєдєва самостійним політиком, різко збільшилася з весни і тепер лише половина вважає главу Кремля тінню прем'єр-міністра Росії Владіміра Путіна, а кожен третій впевнений, що це не так.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.