Росія у вогні. Москвичі стали менше палити

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 10.08.2010 14:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11075

Продавці тютюнових кіосків у Москві зазначають про значне зменшення попиту на сигарети в останні дні, коли місто сильно задимлено через природні пожежі в Підмосков’ї.

Варто зауважити, що минула п'ятниця виявилася найбільш задимленим днем у столиці в 2010 році: концентрація чадного газу в повітрі перевищила гранично допустимий рівень у п'ять разів, вміст зважених часток - втричі.

За прогнозами синоптиків, столичним мешканцям сьогодні ще доведеться дихати гаром, поки вітер, що приносить в столицю їдкий дим, не змінить напрямок. І хоча до вечора диму на вулицях стало помітно менше, ніж вранці, їдкий запах гару все ще зберігається.

Серед інших заходів, які рекомендують медики для захисту організму від продуктів горіння - порада хоча б тимчасово кинути курити.

"Із середини тижня стали менше купувати сигарети, а сьогодні і взагалі майже не підходять. Мабуть, через дим москвичі вирішили кинути курити", - сказала продавець кіоску неподалік від станції метро Арбатська.

За її словами, до обіду не було продано жодного повного блоку сигарет. "Іноді до цього часу сигарети вже підвозити треба, а зараз навіть і блоку не можемо продати", - сказала вона. В інших тютюнових кіосках розповіли, що "такого ще не бачили ніколи".

"Мабуть, смог так впливає, що і курити не хочеться. Повітря і так брудне, а ще й сигаретний дим", - зазначив один з продавців.

"Я з середи навіть не хочу курити. І так серце дає знати, а сигарети ще гірше зроблять. Може, це й добре, що смог - є можливість кинути курити", - поділився один з перехожих.

Як повідомлялося раніше, через аномально високу температуру повітря та дим від пожеж у Москві подвоївся рівень смертності.

Раніше головний санітарний лікар Росії Геннадій Оніщенко заявив, що чутки про різке зростання смертності через спеку і смог "не мають під собою об'єктивної основи". Глава Росспоживнагляду обмежився тим, що рекомендував мешканцям Центральної Росії та Поволжя користуватися марлевими пов'язками для захисту від смогу.

Тим часом, глава МНС РФ Сергій Шойгу заявив, що пожежі в Московській області загасять протягом п'яти-семи днів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.