БЮТівці нагадали владі, що Україна - не Росія

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.08.2010 15:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11078

Ситуація, що відбувається сьогодні в державі – це прецедент грубого втручання влади у діяльність політичної партії.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Роман Ілик.

«Вони випробовують громадянське суспільство на міцність. Це своєрідна розвідка перед основним боєм. Якщо влада не відчує спротиву, вона діятиме ще жорсткіше. І це стосується кожного без винятку, а не лише партії «Батьківщина», - сказав він.

Ілик повідомив, що через органи юстиції та Печерський суд міста Києва влада намагається заблокувати участь партії ВО «Батьківщина» у місцевих виборах не лише на Львівщині, а й на Київщині.

Ілик нагадав, що 3 липня відбулася партійна конференція обласної організації, але управління юстиції відмовилося зафіксувати зміни, ухвалені на цій конференції. Зокрема, щодо зміни керівництва обласною організацією "Батьківщини" - з Івана Деньковича, якого вже виключили з БЮТу, на Романа Ілика.

«Якийсь клерк з київських органів юстиції дав вказівку клерку у львівському управлінні, і тому зміни не реєструють», - зазначив Ілик. Він також продемонстрував оригінал свідоцтва про реєстрацію організації та печатку, які має на руках як голова львівської «Батьківщини».

8 серпня, за словами Ілика, сплив термін, коли управління юстиції мало зареєструвати зміни у керівництві. «Цього не сталося. Тепер ми готові до рішучих дій. Про Львівщину говоритиме на лише Київ, я вам обіцяю, про це говоритиме і Європа», - зауважив голова Львівської обласної організації ВО «Батьківщина». Він уточнив, що найближчим часом міська організація пікетуватиме обласне управління юстиції – у акції візьмуть близько 500 осіб.

Лідер львівської «»Батьківщини» також зазначив, що статтею 4 Закону України «Про політичні партії в Україні» забороняється втручання з боку органів державної влади у внутрішню діяльність політичних партій та їх місцевих осередків. Згідно Рішення Конституційного суду України від 23 травня 2001 року № 6-рп/2001 судам не підвідомчі скарги «на акти і дії об’єднань громадян, які відповідно до закону, статуту (положення) належать до їх внутрішньо організаційної діяльності або їх виключної компетенції».

Ілик свідомо не наголошував на юридичній складовій цього питання, бо її просто не існує: «Це чиста політика. Бажання знищити опозицію, бажання знищити демократію, бажання знищити «Батьківщину».

«З часу незалежності України і до сьогодні не було жодного втручання судами у партійні справи, - заявив він. - Але нова влада має своїх кумирів, а тому ставить вистави за їхнім сценарієм. Саме Путін, ставши президентом, розпочав цілеспрямовану і нищівну боротьбу з опозицією, знімаючи за допомогою судів та органів юстиції з виборів усіх неугодних конкурентів. Та Україна - не Росія. Тут такий сценарій не пройде. Так, деякі люди розчаровані, зневірені, але повірити у те, що кожен четвертий львів’янин так просто відмовиться від свого права вибору – приречено. 27 тисяч членів ЛОПО ВО «Батьківщина» та сотні тисяч наших виборців (за Юлію Тимошенко на президентських виборах проголосувало 86% львів’ян), готові відстояти своє виборче право».

Ілик заявив, що має інформацію, що на столі губернатора Василя Горбаля лежить список мажоритарників, яких треба буде зняти з виборів з політичних мотивів. Він сказав, що знає навіть прізвища, але відмовився їх назвати. Зауважив лише, що серед них є представники і «Батьківщини», і «Нашої України».

Ілик вкотре спростував заяви екс-керівника «Батьківщини» Деньковича про те, що він начебто займається підготовкою партії до виборів: «Журналісти люблять, коли їм наводять факти. Денькович офіційно є членом коаліції з Партією регіонів. Він цілеспрямовано дискредитував у ЗМІ лідера партії Юлію Тимошенко. За грубе порушення Статуту та зраду інтересів партії його виключено з «Батьківщини». То у який спосіб ця людина може займатись виборчою кампанією «Батьківщини»? Ніяк».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.