У Сумській області розпочато створення музейно-архітектурного комплексу, пов`язаного з життям та діяльністю Петра Калнишевського

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.04.2006 14:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=111

17 квітня 2006 року у зв’язку з підготовкою до святкування 315-ї річниці від дня народження останнього кошового отамана Запорізької Січі Петра Калнишевського Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко відвідав Сумську область.

Під час поїздки він провів робочу нараду в селі Пустовійтівка Роменського району, на батьківщині отамана, повідомляє служба Віце-прем'єр-міністра.

В’ячеслав Кириленко побував на місці відновлення архітектурної пам’ятки ХVIII століття - Троїцької церкви, спорудженої у 1773 році коштом Калнишевського. За словами Віце-прем’єра, крім церкви у Пустовійтівці має з'явитися ще музей Калнишевського, а також буде закладено парк "Калнишевий гай".

Віце-прем’єр зазначив, що зараз у Пустовійтівці іде створення музейно-архітектурного комплексу. За його словами, реалізація цього проекту сприятиме появі на Сумщині великого туристичного маршруту, який крім Пустовійтівки проляже через Недригайлів, Ромни, Конотоп та Глухів.

В’ячеслав Кириленко нагадав, що 16 березня Кабінет Міністрів України затвердив план заходів з підготовки та відзначення 315-ї річниці від дня народження кошового отамана Запорізької Січі Петра Калнишевського

20 квітня в Кабінеті Міністрів України відбудеться засідання Організаційного комітету щодо відзначення 315-ї річниці від дня народження Петра Калнишевського, повідомив Віце-прем’єр.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.