Замість газу по $50, Янукович плавно готує нас до $210

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 5.10.2006 19:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1110

Прем'єр-міністр Віктор Янукович переконаний, що 2007 рік стане останнім роком, коли Україна буде мати пільгову ціну на газ.

Про це він заявив у сьгодні на нараді з адміністративно-господарським активом Миколаївської області.

“Ціна на газ для України повинна бути 200-210 дол. за тисячу кубометрів уже на наступний рік. Ми, звичайно, паузу одержали, і, я сподіваюся, ціна буде 130 дол., але я думаю, це буде останній рік”, - сказав прем'єр.

Він зазначив, що сусіди України вже мають більш високу ціну на газ. Так, за його словами, ціна на газ для Білорусії в наступному році складе 140 дол. за тисячу кубометрів, для країн Прибалтики і Закавказзя – на рівні 200 дол., для Польщі – 180 дол., для Румунії – близько 300 дол.

Прем'єр підкреслив, що підвищення ціни на імпортний газ для України до європейського рівня, з одного боку, серйозно вплине на рівень конкурентноздатності української продукції, а з іншого боку – на населення.

Тому, зазначив Янукович, уряду необхідно серйозно подумати над тим, як і за рахунок чого підвищити зарплату вже в наступному році.

Він також попросив тих представників Миколаївської області, що зібралися в залі, окремо обговорити свій план дій для пом'якшення наслідків підвищення ціни на газ.

“Я загострив на цьому питанні вашу увагу і час не випадково”, - сказав Янукович. “Ті, хто не вирішать це питання, - вони випадуть з колії”, - додав він.

Від “Аратти”: ще зовсім нещодавно, приблизно рік тому, та ж сама особа, щоправда не в прем`єрському кріслі, заявляла на всю Україну, що підвищення ціни на газ до рівня $95 означатиме для нас вселенську катастрофу. Скромно, при тому, зауважуючи, що, якщо він дуржній до Росії, прийде до влади - одразу, із сльозами на очах, сусіди повернуть для нас старі ціни, тобто $50. І тут розпочнеться “зростання добробуту кожного й вже сьогодні”. Ну що? Немає зростання? Чи немає добробуту? Але, бачте, головне, що нам тепер не буде соромно перед сусідами - ціни на газ в нас не гірші, ніж у них. Щоправда, й статки незрівнянно менші, навіть у порівнянні із поляками. Ну хіба що за виключенням прем`єра та ще небагатьох осіб. Й найприємніше, що кожен українець має відчувати, що саме завдяки Вікторові Федоровичу зростатимуть прибутки "Газпрому" й міць нашого стратегічного партнера.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.