Україна для людей. Мільйонер-регіонал вирішив, що пристойна зарплатня - підкуп виборців

Автор/джерело -  © ForUm,



Дата публiкацiї - 12.08.2010 13:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11105

Народний депутат України від Партії регіонів Володимир Ландик вважає за правильне те, що у 2011 році не підвищуватимуться зарплати працівникам бюджетної сфери.

«Якби мене хто поставив прем'єр-міністром, я б їх скоротив у рази, і бюджетників, особливо ДАІ разів у 10 ... Яка країна, навіть без кризи, витягне таку кількість наших чиновників, а те, що ми в кризі, і те, що нам дісталася дірка в 100 млрд., то чим ми її закриватимемо? Чим її закривати будемо? ... Потрібно діями, а головні дії - це економія і економія у всьому: і в енергозбереженні, і в заробітній платі, і в пенсіях, і в пільгах. У нас же всі пільговики!», - підкреслив політик.

Він також вважає підвищення зарплат популізмом.

«Цей популізм стосовно того, що підвищимо зарплати і купимо бюджетників, а вони за нас проголосують, тому бюджетники завжди голосують за владу, потрібно припиняти. Це - політична корупція, давайте жити «по можливостях» і тоді голосуватимуть не за те, що їм гроші дали, а за дії і за країну», - сказав він.

На уточнююче запитання, чи не сколихнуть такі дії рейтинг ПР, він відповів: «Ми не дивимося на рейтинги, ми дивимося на країну, яка повинна бути успішною, а не «пасти задніх». Нам країна дорожча за рейтинги партії».

Як повідомлялося раніше, Кабінет Міністрів зобов'язався не підвищувати зарплати бюджетникам у державному секторі, починаючи з 2011 року і в середньостроковій перспективі. Про це йде мова в підписаному Меморандумі між Міжнародним валютним фондом і Україною.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.