На Заході зв’язок з Фірташем - означає кінець кар’єри, а в Україні?

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 16.08.2010 11:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11121

Прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон відмовився призначити баронесу Паулін Невілл-Джонс радником з нацбезпеки після того, як контррозвідка MI5 заявила про її зв’язки з олігархами, серед яких співвласник компанії RosUkrEnergo Дмитро Фірташ.

Про це повідомляє газета "Коммерсант".

У доповіді MI5 були проаналізовані стосунки баронеси з двома «сумнівними олігархами, які підозрюються в зв’язках з організованою злочинністю і російською мафією».

Першим з них є співвласник компанії RosUkrEnergo Дмитро Фірташ. За даними MI5, кілька років тому офіс пані Невілл-Джонс отримав від британського бізнесмена Роберта Шетлера-Джонса, пов’язаного з Фірташем, £20 тис. (близько $31 тис.). Сам британець стверджує, що діяв від свого імені, проте контррозвідники не виключають того, що пожертвування зробив саме Фірташ.

Як повідомляє видання, RosUkrEnergo заробила на Заході негативну репутацію у зв’язку з тим, що, як вважає мін’юст США, знаходиться під непрямим контролем мільярдера Семена Могилевича, який включений ФБР до списку десяти найбільш небезпечних злочинців.

Другим олігархом, названим у доповіді MI5, є алюмінієвий магнат, колишній бізнес-партнер Олега Деріпаски Михайло Чорним, який зараз проживає в Ізраїлі. Йому заборонено в’їзд до США і низки інших країн за відмивання грошей, нелегальні операції і ймовірні зв’язки з російською мафією.

Сама баронеса заявила, що незнайома особисто з вищезазначеними людьми і не має ніякого стосунку до організованої злочинності. Проте, пише видання, Девід Кемерон вирішив перестрахуватися і призначити на такий високий пост, який передбачає доступ до секретної інформації, іншу людину - колишнього голову об’єднаного парламентського комітету з розвідки сера Пітера Рікеттса.

За даними джерел газети Mail on Sunday, дізнавшись цю новину, вона пригрозила відмовитися від своєї посади заступника міністра внутрішніх справ країни.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.