Заразитися інфекційними захворюваннями через гроші неможливо

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 16.08.2010 13:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11124

Група вчених з десяти найбільших університетів і НДІ світу встановили, що через паперові гроші, які перебувають в обігу, не можна заразитися інфекційними захворюваннями.

Дослідники під керівництвом представників австралійського університету Балларата провели мікробіологічні дослідження банкнот з різним терміном служби в різних країнах світу. У результаті не було виявлено жодної банкноти, на якій перебувала б така кількість бактерій, яка є небезпечною для здоров'я.

У ході дослідження було вилучено 1280 банкнот різного номіналу в місцях громадського харчування Австралії, Буркіна-Фасо, Великобританії, Ірландії, Китаю, Мексики, Нідерландів, Нової Зеландії та США.

"Ніде в світі на паперових грошах не виявлено небезпечної кількості патогенних бактерій, - повідомив керівник проекту доктор Франк Фрізекооп, мікробіолог з Балларатського університету. - Кількість бактерій варіюється залежно від віку і матеріалу банкнот, а також від країни".

Кількість мікробів на купюрах в Австралії, Мексиці та Новій Зеландії в середньому значно нижча, оскільки грошові купюри цих держав виготовляють на основі полімерів, а не бавовни, як усі інші досліджені фахівцями гроші.

Також фахівці вважають, що існує чітка зворотна залежність між кількістю бактерій на квадратний сантиметр паперових грошей і місцем країни в рейтингу за індексом економічної свободи - чим багатша країна, тим чистіші гроші. Причина в тому, що виготовляти купюри важко, і в бідних країнах середній термін служби паперових грошей довший.

Нагадаємо, у 2002 році була озвучена теорія про те, що паперові гроші є переносниками таких хвороб, як туберкульоз, грип, тонзиліт та інших вірусних захворювань. Про це стало відомо в результаті досліджень, проведених індійськими вченими.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.