Від панських щедрот. Шахтарям дадуть зарплату - тільки тому, що в них буде свято?!

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 18.08.2010 12:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11133

Перший віце-прем`єр-міністр України Андрій Клюєв доручив Міністерству фінансів України виділити 800 млн. грн. для виплати зарплат шахтарям до професійного свята.

Про це він заявив сьогодні на засіданні Кабінету міністрів.

Кошти доручено виділити до 20 серпня.

«Ми повинні гідно зустріти День шахтаря, забезпечити ритмічне й повне фінансування галузі, для чого доручаю Мінфіну забезпечити до 20 серпня направлення бюджетних коштів обсягом 800 млн. грн. для розрахунків із зарплати з шахтарями», - сказав Клюєв.

Він також доручив Мінвуглепрому забезпечити виплату зарплат працівникам галузі в повному обсязі.

День шахтаря в Україні святкують в останню неділю серпня.

Від “Аратти”: можемо нагадати панам міністрам на чолі із Миколою Азаровим, що чинне трудове законодавство передбачає виплату зарплатні кожного місяця. Більш того, за невиплату зарплатні - наступає кримінальна відповідальність.

Отже, в урядовців є більш, ніж достатньо влади, аби покінчити з таким ганебним явищем, як тіньові прокрутки грошей, чесно зароблених не тільки шахтярями, а й будь-яким працівником.

Проте, як бачимо - такого бажання немає. Значно комфортніше кинути люмпенові кісточку з нагоди свята. А потім - знову принижувати людей бідністю, та заробляти собі на нові круті тачки, крадучи у інших ними ж чесно зароблене.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.