Ми - не біомаса. Підприємці готові боротися за свої конституційні права

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 19.08.2010 10:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11143

Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу України заявила, що політика чинної влади спричиняє масове банкрутство дрібних підприємців.

Українські підприємці розпочинають підготовку до масових вуличних акцій протесту проти наступу влади на їхні економічні права. Таке рішення ухвалила Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу України.

На зборах Асамблеї у середу підприємці, що представляють близько ста громадських організацій з усіх областей держави, висловили незадоволення проектом нового Податкового кодексу.

Новий кодекс вони вважають "фактичним знищенням підприємців, як класу", пояснив член координаційної ради Асамблеї Андрій Панаетов.

Зокрема він виділив "позазаконне" збільшення стягнень до пенсійного фонду. Панаетов наголосив, що політика щодо підприємництва чинної влади спричиняє масове банкрутство дрібних підприємців, а більш потужних "задавлюють перевірками".

Панаетов зазначив, що для того, щоб виконати передвиборчу обіцянку президента Віктора Януковича, уряд нині готує звільнення підприємців від податків. Однак лише від тих, які вони раніше і так не платили, додав активіст.

За його словами, підприємці розчаровані діяльністю всіх політичних сил, які перебували при владі за часи незалежності України. Вони не бачать можливості змінити ситуацію через участь їхніх громадських організацій у виборах. І єдине, що їм залишається, – це відстоювати свої права через "механізми впливу на владу шляхом прямої дії".

Панаетов не виключив, що перша така всеукраїнська масова акція протесту відбудеться вже на початку вересня в Києві та інших обласних центрах держави.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.