Хроніки дерибану. Космос таки встиг прихватизувати “Київміськбуд”

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 19.08.2010 14:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11151

Номінальним утримувачем 80,0649%, або 52 млн 953,73 тис. акцій, АТ «Холдингова компанія «Київміськбуд» станом на 16 серпня 2010 року виступало ТОВ «Фондовий союз «Україна» (Київ).

Як повідомив «Київміськбуд» в системі розкриття інформації Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку, такі дані компанія одержала 17 серпня 2010 року від реєстроутримувача ТОВ «Адрем» (Київ). Кінцеві акціонери холдингової компанії не вказуються.

За даними «proUA», директором і засновником ТОВ «Фондовий союз «Україна» є Ярослав Дмитрович Науменко. У 2006 році він балотувався до Верховної Ради як член Християнсько-ліберальної партії України, яку очолював Леонід Черновецький.

Як повідомлялося, «Київміськбуд» ухвалив рішення з 6 серпня передати реєстр новому реєстраторові ТОВ «Адрем» замість ТОВ «Компанія «Термінал-реєстр».

У 2007 році ТОВ «Адрем» була реєстратором «Тресту «Київміськбуд-2», який, за даними ЗМІ, згодом був проданий російській групі «Северсталь».

Керівником ТОВ «Адрем» є Олександр Васильович Науменко. Він в той же час очолює ТОВ «Еквіс». Як повідомлялося раніше, «Еквіс» засноване фірмами, які безпосередньо належать В’ячеславу Супруненку, зятеві мера Києва Леоніда Черновецького.

Олександр Науменко в 2006 році також балотувався до парламенту як член ХЛПУ. У поданих ним документах до Центрвиборчкому вказано, що він проживає в с. Гора Бориспільського району Київської обл. Ярослав Науменко вказав ту ж адресу.

За даними ЗМІ, Олександр Науменко є родичем В’ячеслава Супруненка.

Нагадаємо, глава ДКЦПФР Дмитро Тевелєв раніше повідомляв, що в рамках доручення Генпрокуратури щодо перевірки збереження в комунальній власності Києва контрольного пакету акцій холдингу відомство 12 серпня запитало у реєстратора «Київміськбуду» ТОВ «Компанія «Термінал-реєстр» інформацію про операції з акціями холдингової компанії. За його словами, на запит була одержана інформація про укладення договорів купівлі-продажу значних пакетів акцій «Київміськбуду» за участю торговця цінними паперами ТОВ «Фінансова компанія «Новий регіон», у зв’язку з чим ДКЦПФР направить вказаному торговцеві відповідний запит. Крім того, відомство має намір перевірити ТОВ «Адрем» у зв’язку з рішенням «Київміськбуду» з 6 серпня передати цій компанії ведення свого реєстру.

ДКЦПФР з 6 серпня у виконання розпорядження Генеральної прокуратури припинила на шість місяців оборот акцій «Київміськбуду» і ще трьох київських підприємств - «Київгазу», «Київхімволокна» і «Київводоканалу» - у зв’язку з перевіркою збереження в них комунального пакету акцій.

У свою чергу, президент «Київміськбуду» Василь Можар в коментарі допустив можливість продажу комунального пакету акцій підприємства групі нерезидентів. При цьому він в черговий раз не підтвердив факт продажу акцій «Київміськбуду».

Міжвідомча комісія з питань протидії протиправному поглинанню і захопленню підприємств при уряді України 28 липня доручила перевірити, кому належать акції «Київміськбуду», у зв’язку з інформацією, що з’явилася в ЗМІ, про нібито відчуження Києвом контрольного пакету акцій.

Згідно річному звіту АТ «ХК «Київміськбуд» за 2009 рік, розміщеному в системі розкриття інформації ДКЦПФР, до кінця 2009 року 80% акцій компанії належало Київській міськраді.

У прес-релізі «Київміськбуду», поширеному 22 липня 2010 року, також спростовувалася інформація про виведення акцій з комунальної власності.

ХК «Київміськбуд» створена на базі майна державної комунальної будівельної корпорації «Київміськбуд» в 1994 році шляхом об’єднання в його статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств та інших активів.

ТОВ «Фондовий союз «Україна» здійснює брокерські операції з цінними паперами.

Фондовий союз «Україна» станом на 5 лютого 2010 року був також номінальним утримувачем 30% акцій ВАТ «Домобудівний комбінат № 4» (Київ).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.