Видатного пасічника сучасності звинувачують у спробі політизації бджіл

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 20.08.2010 11:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11160

Голова Житомирської обласної державної адміністрації і керівник обласної організації Партії регіонів Сергій Рижук заявляє, що дії колишнього Президента України Віктора Ющенка призвели до занепаду бджільництва в Україні.

Про це Рижук заявив учора в Ружинському районі на урочистостях з нагоди Дня пасічника.

За його словами, "Віктор Ющенко вважав себе визначним пасічником, однак фактично розвалив бджільництво України".

При цьому Рижук зазначив, що у 2004 році у першу каденцію керівництва Житомирською ОДА він вжив ряд заходів для відродження бджільництва у Житомирській області.

"Натомість мої наступники з інших політичних партій - мої політичні опоненти - потім зробили все, щоб перекреслити зроблене, і наразі нам в області доведеться починати усе заново - фактично з нуля поновлювати кормову базу для бджіл, виділяти кошти з обласного бюджету для розвитку бджільництва", - сказав Рижук.

Він також повідомив, що у жовтні в Житомирі пройде Всеукраїнський з’їзд пасічників.

Голова Житомирської ОДА додав, що він не розуміє, "як людина, будучи навіть Президентом держави-пасічником, змогла так нікчемно побудувати свою роботу, що розсварила українських пасічників, бо є вже в Україні у пасічників асоціація окрема, є ще якесь там братство пасічників".

Рижук закликав політиків не політизувати цю галузь, а вчасно виділяти кошти з держбюджету для її розвитку.

Губернатор наголосив, що його, як пасічника, цікавить не політична складова цього питання, а "коробить те, що при слові "бджола" у декого з політиків виникає іронічна посмішка або маються на увазі політичні пристрасті".

Від “Аратти”: те, що Ющенко, перебуваючи на на посаді примудрився наробити державі шкоди більше, ніж вороже військо - не новина.

Проте, нам абсолютно не зрозуміло, як Президент міг розвалити або підвести бджільництво, яке, власне кажучи не є сферою його посадової компетенції. Більш того, у державі є конкретна посадова особа, яка, власне, на міністерській посаді має безпосередньо опікуватися проблемами пасічників та бджолярства. Тим більше, що ця сфера - є предметом приватної ініціативи і головна місія держави полягає в тому, аби не заважати людям займатися своєю справою.

Тому, якось дивно чути від глави обласної адміністрації якісь суто совково-колгоспні штампи на кшталт державної допомоги (тобто утримання за рахунок платників податків) цілком самоокупної галузі.

Чи не менш видатний, ніж Ющенко, пасічник Рижук не знає, що бджолам ні гривні, ні бакси не цікаві. Їх квіти цікавлять, а не політики з дебільним піаром. Але суть нам зрозуміла: поки в Україні правлять ющенки чи рижуки - бджолам і пасічникам загрожуватиме реальна небезпека тотальної партизації.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.