Президент Віктор Янукович особисто контролюватиме розшук харківського журналіста

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.08.2010 12:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11161

Сьогодні Глава держави ще раз викликав Генерального прокурора України Олександра Медведька та Міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова для доповіді про хід розшукової роботи щодо зниклого редактора харківської газети Климентьєва.

Про це повідомила прес-служба АП.

Президент глибоко стурбований долею журналіста і тримає справу під особистим контролем.

«Правоохоронні органи Харківської області і всієї України повинні зробити все можливе і неможливе для того, щоб знайти журналіста. Треба також звернутися за допомогою до правоохоронців сусідніх з Україною держав», – наголосив Президент, підкреслюючи надзвичайну важливість цієї розшукової роботи.

12 серпня о 22:30 родичі Климентьєва звернулися до Дзержинського райвідділу міліції Харкова із заявою про те, що 11 серпня він пішов з дому і не повернувся.

За інформацією правоохоронців, редактор харківської газети "Новий стиль" 11 серпня виїхав з невідломим на автомобілі БМВ сріблястного кольору у невідомому напрямку.

За інформацією від його колег, він нібито збирався у той день фотографувати маєтки місцевого начальника податкової адміністрації та заступника прокурора області.

Міліція 15 серпня порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Мобільний телефон і ключі Климентьєва були знайдені 17 серпня в гумовому човні на Печенізькому водосховищі. Згідно з повідомленнями посадовців МВС, там було також нібито знайдено труп невідомого.

Климентьєв спеціалізувався на журналістських розслідуваннях корупційних діянь та зловживань місцевих силовиків та інших посадовців.

Газету "Новий стиль" Климентьєв видавав з 2004 року за власні кошти, в редакції працювало три людини. За час існування вийшло 76 номерів газети.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.