Росії не потрібні іноземні робітники

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 6.10.2006 01:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1117

Президент Російської Федерації Володимир Путін доручив до 15 листопада поточного року ввести в Росії квоти на іноземну робочу силу.

Путін доручив прем’єр-міністру Михайлу Фрадкову з метою забезпечення нацбезпеки, підтримки оптимального балансу трудових ресурсів, сприяння в пріоритетному порядку працевлаштуванню громадян РФ не пізніше за 15 листопада розробити і прийняти низку нормативних правових актів.

Це документи про порядок залучення іноземних працівників до трудової діяльності в РФ, що передбачають встановлення квот залежно від професії, спеціальності, кваліфікації іноземних громадян, країни їхнього походження і від інших економічних і (або) соціальних критеріїв з урахуванням регіональних особливостей ринку праці, а також визначальні допустимі долі іноземних працівників, що використовуються в різних галузях економіки господарюючими суб’єктами, перш за все у сфері оптової і роздрібної торгівлі.

Крім того, повинні бути прийняті документи, що регламентують торгівлю на оптових і роздрібних ринках, включаючи впорядкування міграційної ситуації, а також передбачають відповідальність за порушення норм, що визначають порядок торгівлі, і міграційних правил адміністраціями вказаних ринків шляхом внесення в установленому порядку відповідних змін до Кодексу РФ про адміністративні правопорушення.

Крім того, термін безперервного знаходження в Російській Федерації осіб, що в’їхали в країну у візовому порядку, буде не більше 90 діб протягом півроку з можливістю його продовження тільки у виняткових випадках на термін, що не перевищує 10 календарних днів. Президент також доручив прийняти документи, що регламентують порядок видачі закордонних паспортів громадянам Російської Федерації, що проживають за кордоном. Дано доручення і керівникам суб’єктів Федерації. Вони повинні вжити додаткових заходів щодо впорядкування торгівлі на оптових і роздрібних ринках з метою захисту інтересів російських товаровиробників і населення.

Від “Аратти”: Цікаво, хто ж залишиться на російських ринках (тобто речових базарах), якщо вишлють усіх китайців? А хто будуватиме й ремонтуватиме будинки, якщо вишлють українців й білорусів? А хто ж, напівночі, буде розвідувати й добувати газ і нафту, які та ж російська держава продає із значним зиском, якщо вишлють українців? Врешті, хто ж буде вирощувати овочі та хліб, якщо вишлють всіх корейців? Отже, перед третім терміном Президент Путін наочно продемонстрував, що починає стомлюватися.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.