Вже не тільки опозиція, а й Президент незадоволені законом про вибори

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 23.08.2010 17:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11179

Президент України Віктор Янукович наполягатиме на проведенні позачергової сесії Верховної Ради для внесення змін до закону про місцеві вибори, і внесе до парламенту свій законопроект вже 25 серпня.

"25-го, відразу після Дня Незалежності, я підпишу зміни (законопроект про внесення змін до закону про місцеві вибори) до закону про вибори і буду наполягати, щоб відбулося позачергове засідання Верховної Ради, щоб ми змінили цей закон, і політичні сили вже мали можливість за оновленим законом брати участь у виборах ", - сказав Президент в інтерв'ю журналістам у понеділок у Каневі.

Глава держави зазначив, що після того, як закон про внесення змін до місцевих вибори набрав чинності, він викликав широкий резонанс в суспільстві.

Президент не уточнив, які саме зміни до закону він має намір ініціювати, пославшись на дуже великий їх перелік.

Янукович пояснив той факт, що раніше він підписав цей закон, а не скористався правом вето, тим, що не бачив тоді конкретних пропозицій для його вдосконалення, а тільки політичну боротьбу.

Зараз же, за словами Президента, коли сформувалася суспільна і політична думка про необхідність внесення змін до закону про місцеві вибори, слід їх розглянути в парламенті і прийняти.

"Зараз на цьому етапі, я вважаю, що необхідно врахувати ту точку зору, яка сьогодні, фактично склалася і в суспільстві, і в українському політикумі, тобто додати зміни до того закону, який вже був прийнятий, і який я на той час підписав , тому що я, за великим рахунком, нічого, крім завзятої боротьби в самому парламенті, не бачив ", - сказав Президент.

За словами Януковича, сьогодні він почув точку зору суспільства, різних політичних партій.

Крім того, він назвав неприпустимою практику внесення змін до виборчого законодавства напередодні виборів і має намір викорінити її шляхом прийняття Виборчого кодексу.

"Мене завжди дивувало, що напередодні виборів політики ініціюють різні зміни в різні закони. На мій погляд, така практика недопустима в сучасній демократичній країні. Тому я буду ініціювати найближчим часом прийняття Виборчого кодексу, який би зробив неможливим у майбутньому такі політичні дії з боку тієї чи іншої політичної партії, або партій, які ініціюють ці питання (коригування закону про вибори) ", - сказав глава держави.

Як повідомлялося раніше, газета "Дзеркало тижня" повідомляла, що Янукович ухвалив рішення внести зміни в закон про місцеві вибори.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.