Напередоні свята Незалежності у центрі Одеси сталася кривава трагедія

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 25.08.2010 11:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11180

Вночі 24 серпня в Одесі на Соборній площі в центрі міста вбили 21-річного Романа Трачова.

Про це повідомила «Gazeta.ua».

«Біля десятої вечора він гуляв з другом Євгеном Совком. На них напали шестеро чоловіків, один з них дістав ніж з черевика і штрикнув Романа в живіт. Ще п’ять хвилин хлопець утримував рукою нутрощі, які почали вивалюватися, а потім впав», - розповів виданню глава Одеської організації партії «Братство» Дмитро Лінько про подію.

За словами Лінька, Роман не належав до жодних організацій в місті, але був націоналістом. Він повідомив також, що Совка затримала міліція і його допитули цілий день 24 серпня.

В одному з професійних журналістських блогів з’явилася інформація про те, що одного з нападників на ім’я Марк міліція затримала. На його тілі була нанесена татуїровка у вигляді перекресленої свастики.

Тим часом у місцевої міліції своя версія, яка в корені відрізняється від озвученої «Братством» і Євгеном Совком.

Інформацію про смерть газеті «Сєгодня» підтвердив співробітник Центру громадських зв’язків облУВС Володимир Шаблієнко.

За його словами, о 20:20 на лінію «102» поступило повідомлення про те, що поблизу фонтану біля Спасо-Преображенського кафедрального собору лежить людина з ножовим пораненням. «Швидка» забрала пораненого, яким виявився хлопець 1989 року народження. Він був доставлений до лікарні в шоковому стані, де помер через 15 хвилин.

Опитавши свідків і знайомих загиблого, правоохоронці встановили, що молода людина разом з другом після спільного вживання спиртних напоїв безпідставно спровокували бійку з невідомим, який йшов з дівчиною. Чоловіка повалили на землю і почали бити.

Той, обороняючись, вихопив ніж і наніс поранення одному з нападників - Роману, після чого втік з місця злочину разом з супутницею.

Нагадаємо, що 17 квітня 2009 року в Одесі в результаті нападу групи так званих «антифашистів» загинув активіст громадської організації «Січ», студент одного з учбових закладів Максим Чайка.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.