Хроніки дерибану. Посада, як невичепне джерело зростання добробуту чиновника

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 25.08.2010 12:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11184

За останні чотири місяці порушено близько 40 кримінальних справ за фактами корупції і хабарництва в головкомах, комунальних підприємствах і інших підрозділах КМДА.

Про це розповів "Сєгодня" віце-прем'єр з силових питань Володимир Сівкович.

Порушення, за інформацією Сівковича, були вчинені протягом останніх чотирьох років, тобто в часи мерства Черновецького

За експертними оцінками, щорічно через те, що земля за певну винагороду віддається, а не продається, бюджет втрачає приблизно 3 млрд грн. на рік.

Це майже п'ята частина бюджету цього року, що складає 16,5 млрд грн. Цих грошей вистачило б, наприклад, на те, щоб шість разів цілком реконструювати швидкісний трамвай, зазначає видання.

У березні прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом службової недбалості чиновників головкому комунальної власності КМДА. З їхньої вини були втрачені приватизаційні документи за 2006-2010 роки, що зникли разом з автомобілем депутата Київради, у якому вони знаходилися. Зараз прокуратура з'ясовує їхній перелік.

За даними міського КРУ, за ці роки в Києві було приватизовано більш 2 млн кв. м нерухомості за середньою ціною 154 грн. за "квадрат".

Також у мерії заробляли на МАФах - щоб установити кіоск, чиновникові потрібно сплатити в кишеню 50 тис. грн.

Кар'єрні переміщення в мерії - теж дохідний бізнес. Практично кожна посада в КМДА, як розповів Петро Костенко, екс-перший заступник начальника головкому транспорту КМДА в 2007-2008 роках, має свою ціну - від декількох тисяч доларів у фахівців до сотень тисяч для начальників управлінь та заступників мера.

Усього, за даними видання, хабарі в Києві складають 1/6 бюджету міста.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.