За Космосом - як за кам’яною стіною. Інакше, регіоналам в Києві нічого не світить

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 25.08.2010 16:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11190

Заступник директора Агентства моделювання ситуацій (АМС) Олексій Голобуцький вважає, що відставка голови Київської міської державної адміністрації Леоніда Черновецького і перевибори в Києві не вигідні владі ні сьогодні, ні в майбутньому.

Як повідомили прес-служба АМС, так Голобуцький прокоментував інформацію про можливу добровільну відставку Черновецького.

На думку експерта, мер Києва виконує роль ширми для нової команди в КМДА.

«Сьогодні очевидно, що новій владі не вигідна ні добровільна відставка Черновецького, ні перевибори до міськради. Кандидат від Партії регіонів в осяжному майбутньому, швидше за все, не зможе перемогти на прямих виборах мера. Так само, як і Партії регіонів буде складно сформувати більшість в міській раді. При цьому призначення Попова в.о. голови КМДА – дуже сильний і ефективний крок з боку команди Януковича. Дії Попова, очевидно, будуть підтримані киянами. Проте говорити про пряму конвертацію такої персональної підтримки в електоральні показники Партії регіонів складно», - вважає Голобуцький.

На його думку, перед провладними технологами стоятиме завдання формування найближчим майбутнім альтернативного політичного проекту, здатного взяти участь в міських виборах і отримати прийнятний результат.

«Для Попова Черновецький виконує роль ширми. Тоді як головне завдання в.о. мера полягає не тільки в розчищенні «авгієвих стаєнь» після «молодої і талановитої команди» Черновецького і підвищенні рейтингу влади, але і в створенні власного альтернативного політичного проекту, який зможе пройти в міськраду і, можливо, сформувати нову лояльну більшість», - вважає Голобуцький.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.