Хроніки дерибану. Міністр-регіонал отримав найбільше родовище газу

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 25.08.2010 19:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11195

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення уряду про видачу НАК Нафтогаз України ліцензії на розробку Сахалінського нафтогазоконденсатного родовища за позовом ЗАТ Видобувна компанія Укрнафтобуріння до Кабінету міністрів.

"Визнати протиправним розпорядження Кабінету міністрів України від 2 березня 2010 № 316-р Про надання спеціальних дозволів на користування надрами в частині зобов'язань Міністерства охорони навколишнього середовища видати 3 березня 2010 НАК Нафтогаз спеціальний дозвіл на користування надрами Сахалінського нафтогазоконденсатного родовища Харківської області з метою видобутку вуглеводнів", - йдеться в ухвалі суду від 13 липня 2010 року.

Як повідомляється, суд ухвалив скасувати урядовий документ у цій частині.

Позовні вимоги спираються на те, що позивач на підставі спеціального дозволу № 2714 від 29 грудня 2004 р. здійснив геологічне вивчення надр, у тому числі дослідно-промислову розробку корисних копалин (газ, нафта) Сахалінського родовища (Краснокутський район, Харківської області).

Також повідомляється, що Мінприроди відмовилося в добровільному порядку видати позивачеві спеціальний дозвіл на користування надрами Сахалінського родовища поза конкурсом, тому Укрнафтобуріння звернулася до суду, за рішенням якого Мінприроди 5 лютого 2010 видало компанії спеціальний дозвіл.

Проте уряд розпорядженням № 316-р зобов'язав Мінприроди видати ліцензію на це родовище НАК Нафтогаз України.

Нагадаємо, що серед речей, які екс-прем'єр Юлія Тимошенко обіцяла не дозволити зробити новому Президенту України Віктору Януковичу була і приватизація Сахалінського родовища.

Як повідомлялося, до цього директор департаменту геології та виробництва НАК Надра України Микола Зюзькевич заявив, що за невідомою компанією Укрнафтобуріння, яка причетна до конфлікту навколо Сахалінського газоконденсатного родовища в Харківській області, стоїть народний депутат від Партії регіонів Микола Злочевський.

Як повідомлялося, у березні голова правління Девон Анджей Дізманскі повідомив про спробу усунути компанію від розробки Сахалінського родовища, термін дії ліцензії за якої спливає в квітні цього року.

Польська сторона була впевнена у продовженні терміну дії ліцензії, однак, за словами Дізманскі ліцензію з цього родовищу намагаються передати маловідомої компанії Укрнафтобуріння.

Примітно, що 2 липня Верховна Рада звільнила Віктора Бойка з посади міністра охорони природи і призначила замість нього Миколу Злочевського.

Нагадаємо, що в рейтингу ТОП-100 найвпливовіших людей України журналу Кореспондент Злочевський посів 42 сходинку.

"Вдаліше призначення важко собі уявити. 44-річний підприємець, співвласник компанії Укрнафтобуріння, вже давно воює за ліцензію на розробку найпотужнішого в Україні газоконденсатного родовища - Сахалінського", - так охарактеризував призначення Злочевського на пост міністра впливовий журнал.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.