Томенко вирішив, що опозиція переконала Президента

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.08.2010 12:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11201

Розгляд поправок до закону про місцеві вибори є перемогою опозицій, експертів та фахівців, які зайняли чітку позицію і два місяці критикували закон, який прийняла коаліція.

Про це сьогодні на брифінгу заявив заступник Голови Верховної Ради, член БЮТ Микола Томенко.

Томенко зазначив, що задоволений ініціативою президента Януковича зібрати позачергове засідання та виправити «дискримінаційний, недемократичний закон про місцеві вибори».

«В кінці липня я уже виступав з ініціативою організувати таке зібрання, після чого видатні діячі Партії регіонів заявили, що ця ініціатива є недолугою, а інші сказали, що з такою ініціативою щодо виправлення «ідеального демократичного закону про вибори» може виступити людина, яка або перегрілася на сонці, або не догрілася», - сказав він.

«І тепер мені приємно, що президент Янукович підтримав мою ініціативу», - додав Томенко.

За його словами, команда президента пропонує депутатам розглянути не дві поправки до закону, як було заявлено раніше у ЗМІ, а 55 поправок.

«При цьому це не просто поправки, а серйозною мірою змінені або уточнені підходи до ряду статей закону», - сказав він.

Томенко зазначив, що це, зокрема, статті, які стосуються голосування на дому, термінів та процедур організації виборів тощо.

Також заступник Голови ВР повідомив, що опозиція і БЮТ буде брати активну участь у роботі позачергової сесії 30 серпня.

«Всі депутати будуть на засіданні і братимуть активну участь у роботі. Я побоююсь, що цими 55-ма поправками справа не закінчиться і в залі ще буде поправок 20-30, і ми маємо бути присутніми на їх розгляді, щоб не дай Боже, не було прийнято чогось недемократичного», - резюмував він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.