Україна для людей. Тарифи на тепло підвищать ще на 25%

Автор/джерело -  © ZAXID.NET



Дата публiкацiї - 26.08.2010 17:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11206

Тарифи зростусть внаслідок дешевизни газу від уряду Азарова.

«У тарифі на теплову енергію газова складова приблизно займає 53%. Якщо брати до уваги лише газову складову, то, за нашими розрахунками, тариф на теплову енергію, у зв’язку з подорожчанням газу, мусить бути збільшений приблизно на 25%», - повідомив 26 серпня під час прес-конференції у Львові заступник міністра житлово-комунального господарства Сергій Зімін.

Зімін повідомив, що "усім підприємствам теплокомуненерго доручено підготувати економічно обґрунтовані розрахунки витрат в умовах подорожчання газу з 1 серпня цього року. Ці розрахунки мають перевіряти інспекції з контролю за цінами, а далі підприємства мають надати ці розрахунки в Національну комісію з електроенергетики, яка буде до 1 січня приймати рішення щодо встановлення тарифів на одну гігакалорію теплової енергії, встановлення тарифів на водопостачання і водовідведення.

Заступник міністра ЖКГ уточнив: "Органи місцевого самоврядування на основі тарифу на теплову енергію за спеціальними формулами будуть розраховувати вартість послуг – подачі гарячої води та централізованого опалення на 1 кв. метр".

Він додав: "За рахунок того, що уряд своєчасно знизив порогове значення вартості комунальних послуг у сукупному доході сім’ї для призначення субсидій з 20% до 15% для працюючих та з 15% до 10% для пенсіонерів, з моєї точки зору, населення підняття тарифів не відчує вельми суттєво".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.