Чиї інтереси обслуговують українські правоохоронні органи?

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 27.08.2010 11:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11215

Співробітники СБУ і охоронці БЮТівця Таріела Васадзе викрали в аеропорту “Бориспіль” доньку грузинського олігарха Вано Чхартішвілі Натію.

Як стало відомо "Українській правді", жінку викрали біля літака Київ-Тбілісі, на який вона мала сісти азом зі своїм нареченим, начальником крайової поліції грузинського регіону Шида Картлі Давидом Табуцадзе.

За словами Табуцадзе, вони прямували до Грузії, щоб укласти шлюб.

Подробиці цієї історії стали відомі завдяки публікації на грузинському сайті geotubers.ge. Шлюб поліцейського і Натіі Чхартішвілі вирішив зірвати її батько Вано, який раніше втік з Грузії до Лондона.

Пара відпочивала в Одесі, а коли дізналася, що їх шукають люди батька Натіі, вирішила їхати до Грузії. Вони прилетіли літаком до Борисполя, куди Табуцадзе викликав для прикриття своїх українських колег-міліціонерів.

Але в аеропорту на їхньому шляху опинилася охорона Таріела Васадзе і працівники СБУ. Як стверджує Табуцадзе, глава СБУ Валерій Хорошковський подзвонив міністру внутрішніх справ Анатолію Могильову, щоб той відкликав співробітників міліції з аеропорту.

Поки проходили переговори, пара встигла пройти реєстрацію і сісти в автобус, який віз їх на злітну смугу. Проте вже в автобусі до Натіі Чхартішвілі підійшов працівник СБУ, попросив паспорт, вирвав з нього сторінку.

Потім він ввічливо пояснив, що з вирваною сторінкою вона нікуди летіти не може, і доставив її в аеропорт.

Нареченому ж пояснили, що СБУ займається цим питанням, оскільки Натію Чхартішвілі нібито викрали. Коли Табуцадзе попросив, щоб його за це заарештували, співробітники СБУ попросили його піти.

Не допустили до Натіі Чхартішвілі і посла Грузії в Україні Грігола Катамадзе, який чекав зустрічі півгодини. Нібито за особистою вказівкою глави СБУ Хорошковського, жінку переправили до дому Таріела Васадзе, а згодом відправили до Лондона.

Батька нареченої, Вано Чхартішвілі, в Грузії підозрюють у скоєнні економічних злочинів.

Прес-секретар СБУ Марина Остапенко заявила "Українській правді", що Служба безпеки не має ніякого відношення до інциденту в Борисполі.

У свою чергу, посол Грузії в Україні повідомив, що на його ім'я надійшла заява Табуцадзе "про те, що його дружина була затримана в аеропорту".

За його словами, Табуцадзе просить з'ясувати причину їхнього затримання в Борисполі.

"Відповідні заяви він написав і в прокуратуру, і в обласну міліцію...Ми очікуємо реакцію відповідних компетентних органів на заяву нашого громадянина", - додав посол.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.