Оголошені ймовірні сценарії майбутнього Інтернету до 2025 року

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.08.2010 13:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=11219

Аналітики оголосили можливі сценарії розвитку Інтернету на наступні 15 років. Відповідний звіт було підготовлено спільно компаніями Cisco і Monitor Group, повідомляється в офіційному прес-релізі.

Передбачається, що в майбутньому інтернет-аудиторія зростатиме в основному за рахунок жителів країн, що розвиваються, а QWERTY-клавіатура перестане бути основним інтерфейсом для виходу в Мережу і все частіше для роботи з Інтернетом будуть використовуватися мобільні пристрої.

Також аналітики виходили з передумови, що система управління Інтернетом у майбутньому не зазнає змін, а тарифікація доступу в Мережу, навпаки, зміниться дуже сильно.

Інші чинники змін залишаються у вищій мірі невизначеними, але вони можуть істотно вплинути на майбутнє Інтернету. Всі ці невизначеності можна об'єднати в три групи:

- Наскільки широким (або, навпаки, обмеженим) буде будівництво широкосмугових мереж в результаті спільних зусиль державного і приватного секторів?

- Чи відбудуться якісні прориви в технічній області, або технологія буде розвиватися еволюційно?

- Чи буде користувальницький попит на ресурсомісткі програми розвиватися настільки ж бурхливими темпами, або ці темпи знизяться?

Підготовка звіту зайняла близько одного року. У своїй роботі аналітики врахували вплив багатьох факторів на розвиток Мережі, в тому числі - законодавчі ініціативи з регулювання Інтернету, вкладення в інфраструктуру і міру прийняття сучасних технологій користувачами.

Автори звіту склали чотири можливі сценарії інтернету майбутнього.

Перший сценарій передбачає, що межі Інтернету будуть розмиті. Мережа стане центром надання послуг, доступ в Інтернет буде дешевим і доступним для більшості, а користувачі зможуть підключатися до Мережі за допомогою великої кількості доступних пристроїв.

За другим, більш песимістичним, сценарієм Інтернет чекає перетворення в небезпечну мережу через зростаючу кількість кібератак. Передбачається, що у "Всесвітньої павутини" можуть з'явитися безпечні аналоги, доступ до яких буде недешевим.

Третій варіант передбачає зниження швидкості розповсюдження Інтернету через нестабільну економічну ситуацію в ряді країн.

Останній сценарій припускає, що популярність Інтернету стане настільки величезною, що Мережа не зможе впоратися з потоком інформації з огляду на існуючі технічні обмеження - існуючі канали зв'язку не впораються з числом підключених до нього користувачів.

Нарешті, звіт пропонує два варіанти розробки бізнес-стратегій та політик по кожному з сценаріїв:

- які бізнес-моделі допоможуть вам у майбутньому зайняти стійку і прибуткову позицію в області Інтернету?

- Які політичні проблеми необхідно вирішити на національному та міжнародному рівні?

У звіті наводяться приклади наслідків, які наочно показують, як ті чи інші сценарії здатні допомогти керівникам знайти можливості для зростання і вже сьогодні прийняти правильні рішення на майбутнє.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.